- REKLAMA -
0.1 C
Užice
Početna Srbija i region Memorandum o saradnji u civilnom vazduhoplovstvu Zapadnog Balkana

Memorandum o saradnji u civilnom vazduhoplovstvu Zapadnog Balkana

- REKLAMA -

Memoranduma o saradnji potpisali su danas u Beogradu predstavnici direktorata i agencija za civilno vazduhoplovstvo Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Turske i Albanije, u prisustvu predsednika Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC) i šefa Direktorata civilnog vazduhoplovstva Italije Alesia Kvaranta.

Time su te institucije podržale inicijativu za osnivanje Centra za obuku u oblasti obezbeđivanja sa sedištem u Beogradu, prenosi Beta.

Kako prenosi Beta institucije su se saglasile i da zajednički deluju prema Evropskoj komisji i Evropskoj agenciji za bezbednost vazdušnog saobraćaja u cilju automatskog priznavanja pilotskih dozvola, dozvola za održavanje vazduhoplova i dozvola kontrolora letenja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Zajednički će biti razmotrene mogućnosti za planiranje i sprovođenje zajedničkih inspekcija, u skladu sa nacionalnim zakonima, a po potrebi će biti organizovani i forumi civilnog vazduhoplovstva na kojima će se razmatrati pitanja od zajedničkog interesa.

Resorni ministar Goran Vesić prisustvovao je potpisivanju i ocenio da taj dokument odslikava kako izgleda ideja Otvorenog Balkana u praksi.

Vesić je naveo da će Memorandum o saradnji u civilnom vazduhoplovstvu omogućiti da zemlje regiona zajednički nastupaju u međunarodnim organizacijama, međusobno priznaju dozvole, zajednički organizuju obuku za pitanja bezbednosti u međunarodnom avio-saobraćaju i da zajednički donose benefite za sve zemlje pojedinačno.

 

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.1 ° C
0.1 °
0.1 °
89 %
5.7kmh
90 %
Sub
-1 °
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime