- REKLAMA -
15.6 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Manje krivičnih dela nego u martu prošle godine

Manje krivičnih dela nego u martu prošle godine

- REKLAMA -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu tokom marta su ostvarili  dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti, saopštili su iz Policijske uprave Užice navodeći da je tokom marta otkriveno i prijavljeno ukupno 115 krivičnih dela, što je za 15% manje u odnosu na isti mesec prošle godine.

Najviše je prijavljeno i otkriveno krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, njih 105, dok se osam krivčnih dela odnosilo na oblast privrednog kriminala, jedno delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala i jedno delo iz oblasti ekološkog kriminala.

  • Policijski službenici rasvetlili su 60% krivičnih dela opšteg kriminal izvršenih od strane nepoznatih lica, navedeno je u saopštenju Policijske uprave Užice.

Tokom marta na području Policijske uprave Užice su izvršena dva krivična dela protiv života i tela i 33 krivična dela protiv imovine.

Na područu Policijske uprave Užice tokom marta je zaplenjeno više od 336 grama kokaina i više od 46 grama marihuane.

  • U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirano je 116 javnih okupljanja, od kojih 114 sportskih i 2 kulturno-zabavna. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentirano je 29 prekršaja, od kojih je 8 izvršeno na ulicama i na trgu i 8 u ugostiteljskim objektima, naveli su iz policije.

Na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu tokom marta su se dogodile 52 saobraćajne nezgode, od kojih 19 sa nastradalim licima, u kojima je jedno lice poginulo, pet zadobilo teške, a 24 lake telesne povrede.

Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuo je jedan vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 18 i putnika u putničkim vozilima, osam.

  • U kontroli saobraćaja otkriveno je 4.818 saobraćajnih prekršaja. Najviše je sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine kretanja – 1.834, a potom i nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 912 i nepropisna upotreba mobilnog telefona tokom vožnje – 335. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 320 vozača, od kojih 184 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 14 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveli su u saopštenju iz Policijske uprave Užice.

Kako su dodali, na području Policijske uprave u Užicu tokom marta je izvršena prijava boravišta za više od 7.487 stranih državljana, što je za 48% više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
15.6 ° C
15.6 °
15.6 °
94 %
1.1kmh
74 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime