- REKLAMA -
21.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Mali-veliki ljudi!

Mali-veliki ljudi!

- REKLAMA -

Šeste festivalske večeri Narodno pozorište Sarajevo i scena MESS izveli su predstavu Kavkaski krug kredom po tekstu Bertolda Brehta, u režiji Paola Mađelija.

 

Šeste festivalske večeri Narodno pozorište Sarajevo i scena MESS izveli su predstavu Kavkaski krug kredom po tekstu Bertolda Brehta, u režiji Paola Mađelija. Publika je predstavu ocenila sa 3,89.

Kavkaski krug kredom jedan je od poslednjih, ali i jedan od najintrigantnijih komada Bertolta Brehta, napisan u toku Drugog svetskog rata. Na prvo gledanje ova ratna priča govori o stradanju, propasti na društvenom, kulturološkom, emotivnom, socijalnom i političkom polju, padu moralnih vrednosti. Ipak, ispod površine u vrtlogu gradjanskog rata ovaj komad u fokus stavlja malog a tako velikog čoveka, ženu, čija je misija da spasi tek rodjeni ljudski život koji je odbačen, ostavljen. Mlada žena Gruša hrabro, iskreno, s puno empatije i ljubavi žrtvuje sve da bi zaštitila jedno malo napušteno dete.

Glumica Maja Izetbegović koja igra Grušu kaže da je njena junakinja osetila ljudsku potrebu i spasila mali život koji je smisao svih nas. „ To je moja motivacija. Oplemenjivanje, dobrota, budjenje ljudskosti, odsustvo straha, hrabrost da reagujemo, da se manemo ideologija i praznih priča i da delujemo iz ljudske plemenitosti i dobrote.“-rekla je glumica Maja Izetbegović.

Ulogu umetnika, pevača i sudije igra glumac Ermin Bravo. „Vrlo lično mogu da stanem iza svega što taj čovek govori. Privilegija je da ti neko da megafon i da javno možeš to reći i da lično stojiš iza tih reči. Tužno je ali i zanimljivo što predstava dolazi iz Bosne a zapravo je antiratna predstava. Stalno se pitaš kad ćemo prestati praviti predstave o tome. Aktuelnost toga je što i nakon toliko godina nakon rata i dalje se zvecka oružjem.“-istakao je Ermin Bravo.

Sedme festivalske večeri u takmičarskoj konkurenciji biće odigrana poslednja predstava Blue moon Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Predstava počinje u 19.30h.

IZVOR RADIO LUNA

AUTOR ALEKSANDRA RANKOVIĆ

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
21.1 ° C
21.1 °
21 °
37 %
1kmh
0 %
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °
Sub
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

340 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime