- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Slobodno vreme Sport Mali sajam sporta u Prijepolju

Mali sajam sporta u Prijepolju

- REKLAMA -

Mali sajam sporta peti po redu održan je u Prijepolju uz prisustvo predstavnika Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije.

Foto: A. Ročanin

Ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, zajedno sa sekretarom Sportskog saveza Prijepolja Lukom Šuljagićem sastali su se sa predsednikom opštine Dragom Popadićem, zamenicom Samirom Ćosović i većnicima Aleksandrom Vujičićem i Sanelom Dizdarevićem.

Nakon sastanka zajedno su se uputili na plato ispred Doma kulture, gde su predstavnici prijepoljskih klubova prikazivali svoje sportove, a predškolci iz PU Miša Cvijović vežbali uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru projekta Sport je važan da bi bio zdrav i snažan.

Drago mi je da veliki broj dece odlučuje da se bavi sportom, da je upravo sport proslavio našu opštinu i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Hvala Ministarstvu sporta i Sportskom savezu Srbije na podršci, pomoći i opremi koju su nam dodelili – rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: A. Ročanin

Ministar sporta Zoran Gajić poručio je okupljenima da je sportski dan prilika da se deca, nastavnici, roditelji i treneri okupe na dan takmičarskog sporta i odličan je način da se pokaže deci koliko zaista može biti zabavno učešće u sportu.

Sport nas uči sposobnosti da pobedimo bez likovanja, poštujemo protivnika i sposobnost da graciozno gubimo, da uvek damo sve od sebe i na kraju igre, takmičenja, završimo rukovanjem. Opština Prijepolje je bogata sportskom tradicijom, sjajnim sportistima, ali i podmladkom koji obećava blistavu budućnost u raznim sportskim granama. Videli smo ih na delu, videli smo da su radni, posvećeni i da se sa ogromnom ljubavlju bave svojim sportskim aktivnostima i time su pokazali da su već stasali šampioni, da su sreća i radost naše lepe zemlje Srbije koja u poslednjih deset godina puno ulaže u sport na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Radi se predano na tome da se iz dana u dan stvore još bolji i veći uslovi sportskog usavršavanja naše mladosti i taj kurs nećemo napuštati – rekao je ministar Gajić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poručio je deci da je Mali sajam sporta još jedan festival dobrote, lepote i pravih životnih vrednosti. On je naveo da nas sport uči da budemo pošteni, hrabri, istrajni i dosledni ljudi.

Deca su imala priliku i da pritaju proslavljene ljude sporta – Gajića, Kešelja i Štefaneka, sve što ih zanima u vezi sporta kako bi sutra u svom životu primenili ove savete i postali veliki šampioni. Sportski savez Srbije doneo je i lopte za osnovne škole u Prijepolju.

Još pet Malih sajmova sporta biće održano u septembru, kao i kruna ove sezone Veliki sajam sporta u Beogradu.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
scattered clouds
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
51 %
3.2kmh
37 %
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
23 °
Pet
25 °
Sub
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime