- REKLAMA -
10.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Prijateljski u Užicu

Prijateljski u Užicu

- REKLAMA -
Radujem se ponovnom dolasku, navela je britanska ambasadorka sa gradske plaže u Užicu.

Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji NJ.E. Šan Makleod posetila je danas Užice i sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević razgovarala o budućoj saradnji.

–   Najviše smo pričali o ekologiji, zaštiti životne sredine. Nadamo se da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da zajedno sa ambasadom Velike Britanije napravimo projekat u vezi zaštite životne sredine, navela je gradonačelnica Užica.

Britanska ambasadorka, kako je objasnila, iz Užica odlazi pozitivnih utisaka. Najavila je da će opet doći krajem godine.

–     Ja sam prva žena britanska ambasadorka u Beogradu. Drago mi je što ovde imate ženu gradonačelnicu i ženu, direktorku muzeja, istakla je na srpskom jeziku ambasadorka Šan Makleod.

Tokom svoje prve posete gradu na Đetinji, ambasadorka Velike Britanije u Srbiji je pogledala u užičkom Narodnom muzeju izložbu Britanci i Drugi svetski rat u Jugoslaviji. Imala je priliku da obiđe hidrocentralu Pod gradom. Ta prilika je medijima bila uskraćena, kako je nezvanično rečeno, zbog pandemije koronavirusa.

J.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
10.9 ° C
12.4 °
10.9 °
76 %
5.1kmh
40 %
Pon
16 °
Uto
19 °
Sre
23 °
Čet
26 °
Pet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime