- REKLAMA -
-9 C
Užice
Početna Naslovna Majkama u Užicu 5 000 za rođenje deteta

Majkama u Užicu 5 000 za rođenje deteta

- REKLAMA -

Gradsko veće Užica je odlučilo na 27. sednici da se ove godine za rođenje deteta dodeli jednokratna novčana pomoć od 5 000 dinara svim majkama, bez obzira na status zaposlenja i bez obzira na to koje joj je dete po redu.

Iz Gradske kuće podsećaju na već usvojene mere u okviru pronatalitetnog programa koje lokalna samouprava preduzima u cilju podsticanja rađanja dece na svojoj teritoriji i pomoći roditeljima:

–   Jednokratna novčana pomoć nezaposlenim porodiljama, jednokratna novčana pomoć za rođenje trećeg i svakog narednog deteta, dodela besplatnog sedišta za bebe, Užička porodična kartica(program subvencija – umanjenje cena prilikom plaćanja dobara i usluga za roditelje sa troje i više dece), gradska stipendija za talentovane učenike koji potiču iz porodica sa troje i više dece, a ovo je još jedna dodatna mera sa istim ciljem, naveli su iz Grdaske kuće.

Usvojili pravilnik o korišćenju budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece

Gradsko veće Užica na svom prvom zasedanju u novoj godini, usvojilo je Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku korišćenja budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Užica.

Pravilnik je predvideo formiranje Komisije koja se sastoji od dva doktora medicine – specijalista pedijatrije, jednog predstavnika Centra za socijalni rad i dva predstavnika iz gradske uprave.

Iz Gradske kuće su naveli da će komisija na osnovu medicinske dokumentacije i priloženih dokaza davati svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za korišćenje budžetskih sredstava za lečenje maloletne dece.

Raković Radivojević: Grad misli na decu Užica

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
-9 ° C
-9 °
-9 °
92 %
2.6kmh
90 %
Ned
-4 °
Pon
-4 °
Uto
0 °
Sre
3 °
Čet
-2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime