- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Ljujić: Nepredviđeni problem u Karađorđevoj ulici ubrzo će biti rešen

Ljujić: Nepredviđeni problem u Karađorđevoj ulici ubrzo će biti rešen

- REKLAMA -

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice, koja je obuhvatila zamenu azbestnih cevi vodovoda, izgradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju kolovoza u punom profilu, završena je pre nekoliko nedelja. Nakon završetka radova, koje je izvodio konzorcijum firmi Jedinstvo, Stabil Pro i Domekstra, uočen je problem sa izlivanjem fekalne kanalizacije u jednom stambenom objektu.

Prema rečima direktora JKP Vodovod Duška Ljujića, nakon snimanja fekalnog kolektora na toj lokaciji, ustanovljeno je da je problem nastao kao posledica toga što je izvođač prilikom radova na zameni vodovoda i izgradnji kišne kanalizacije, prvo iskidao fekalni kolektor, a kasnije ga nestručno prespojio, i da o tome nije obavestio ni JKP Vodovod ni predstavnike nadzornog organa iz Valjeva.

-Trenutno se u Karađorđevoj ulici izvode radovi na otklanjanju kvara koji je nastao prilikom izvođenja radova na izradi kišne kanalizacije i na zameni vodovodnih cevi. Osnovni problem je što niko od izvođača i vršioca nadzora nije obavestio JKP „Vodovod“ da je taj problem nastao i nestručno je to odrađeno i prespojeno. Problem je otkriven kada je u jednoj prizemnoj kući krenula da se vraća kanalizacija. Nekoliko puta su dežurne službe JKP „Vodovod“ izlazili na teren kako bi otklanjali zapušenja koja su se dešavala, ali zbog učestalosti izvršen je inspekcijski pregled kompletne deonice. Kamerom smo ustanovili da je oštećen fekalni kolektor koji je nestručno prespojen i čime se značajno smanjio protok, tako da sada čim dođe do većih padavina, kada se uliva kišna kanalizacija u fekalnu dolazi do izlivanja u susedni objekat. Razgovarali smo sa izvođačima radova, ali neke odgovore moraju dati i nadzor i izvođači, naveo je Ljujić.

Ljujić je naveo da se nakon nekoliko intervencija na odčepljavanju kolektora od strane JKP Vodovod, došlo do saznanja da je jedino rešenje problema zamena dela cevi.

izvor Grad Užice

 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime