- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kurs vina WSET level 2 u aprilu na Zlatiboru

Kurs vina WSET level 2 u aprilu na Zlatiboru

- REKLAMA -

Na Zlatiboru će od 13. do 15. aprila , biti odrganizovan kurs vina WSET level 2, u organizaciji Srpskog vinskog centra. WSET level 2 upoznaje kandidate sa karakteristikama glavnih sorti grožđa, stilovima vina koji se proizvode od njih kao i najvažnijim svetskim regijama u kojima se on gaje, pravilno čuvanje i servis, kao i uparivanje sa hranom. Takođe, omogućuje uvid u klasifikacije i oznake na etiketama vina. Praktični deo podrazumeva uvid u osnove pravilnog opisivanja vina po WSET sistemu Systematic Approach to Tasting (SAT).

Za ovaj kurs nisu potrebne nikakve prethodne kvalifikacije, a svaki kandidat u trenutku pohađanja kursa mora da ima najmanje 18 godina. Detaljnije informacije na www.serbianwinecenter.rs

Početak kursa: 13. april 2021.
Aktivna predavanja: 15 sati (3 termina po 5 sati, plus 1 sat za ispit).
Predavanja su od utorka do četvrtka – 13, 14. i 15. april.
Ispit (1 sat): 25. april u 15 časova.
Preporučeno vreme učenja van učionice: 11 sati. Kandidati dobijaju materijal za učenje najkasnije 7 dana pre početka kursa. Materijal za učenje je na engleskom jeziku.
Broj degustiranih vina: 48

foto: Markus Spiske

WSET (Wines and Spirits Education Trust) Institut osnovan je 1969. godine u Londonu i najprestižnija je institucija u svetu koja se bavi edukacijom u oblasti vina i žestokih alkoholnih pića. WSET kursevi namenjeni su i profesionalcima i ljubiteljima vina, a trenutno se održavaju u 75 zemalja širom sveta, na svim kontinentima. Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikovane, medjunarodno priznate WSET diplome koje imaju podjednak značaj u celom svetu i najcenjenije su diplome u vinskom biznisu.

Izvor: TO Zlatibor

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime