- REKLAMA -
0.4 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Krov na crkvi do jeseni

Krov na crkvi do jeseni

- REKLAMA -
Apeli vernicima da pomognu gradnju crkve u Krčagovu

 

Na jesen će biti ukrovljena buduća pravoslavna crkva u Krčagovu, posvećena Pokrovu Presvete Bogorodice, čija je druga faza gradnje u toku. U modernom stilu, kako je navedeno, biće izgrađena crkva u Krčagovu, po ugledu na manastir Sopoćani.

Buduća crkva u Krčagovu- foto izvor: Grad Užice/iz arhiveBuduća crkva u Krčagovu- foto izvor: Grad Užice/iz arhive

 

–         Ovo je velika građevina, veliko zdanje. Što narod kaže, ne gradi se crkva kao ćuprija da se za dan uradi, pa da kratko traje. Trajaće gradnja nekoliko godina sigurno, rekao je arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić i pozvao vernike da dobrovoljnim prilozima pomognu gradnju crkve.

Arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić
- Podižući hram, izgrađujemo sebe, poručio arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić
 
– Podižući hram, izgrađujemo sebe, poručio arhijerejski namesnik užički protojerej- stavrofor Miloš Bosić

Prema procenama, oko 300.000 evra koštaće gradnja crkve, dok će još toliko biti potrebno za gradnju planiranog parohijskog doma i prateće objekte.

U crkvenoj prodavnici, otvorenoj na obližnjoj autobuskoj stanici, mogu se kupiti ikone, knjige, sveće i donirati novčani prilozi za gradnju crkve. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je apelovao na građane da to učine.

Prošle godine je počela gradnja crkve iznad nekadašnje kasarne Četvrti puk, na oko 40 ari zemljišta, koje je Grad Užice poklonio Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kako je navedeno, zbog potreba za novim crkvenim zdanjima. Na prošlogodišnji Dan grada je vladika žički Justin osveštao temelje crkve koja se gradi u Užicu nakon blizu 175 godina.

Za dve godine, prema najavama gradonačelnika, Užice bi moglo da dobije dve crkve, na Beloj Zemlji i u Krčagovu čime će, kako je naveo, potrebe većeg broja vernika biti zadovoljene.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
light snow
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
97 %
1.8kmh
95 %
Sub
0 °
Ned
3 °
Pon
3 °
Uto
1 °
Sre
-1 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime