- REKLAMA -
19.7 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Kreni-Promeni aktivira aplikaciju o stavu poslanika prema inicijativi za zabranu kopanja litijuma

Kreni-Promeni aktivira aplikaciju o stavu poslanika prema inicijativi za zabranu kopanja litijuma

- REKLAMA -

Pokret Kreni-Promeni najavio je da će od srede aktivirati aplikaciju pod nazivom “Pronadji poslanika” koja će korisnicima omogućiti da vide kako će poslanici glasati o inicijativi za zabranu iskopavanja litijuma.Iz pokreta su naveli da će aplikaciju aktivirati u sredu, 23. novembra u 11.59 časova i da će na njoj biti istaknuta imena i prezimena poslanika sa fotografijom i informacijom kojoj poslaničkoj grupi pripadaju.

“Gradjani će putem aplikacije moći da vide šta su poslanici aktuelnog saziva odgovorili na pitanje naših volontera da li će glasati za narodnu inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora na teritoriji Srbije”, stoji u saopštenju Kreni-Promeni.

Navodi se da je tokom razgovora sa volonterima odredjeni broj poslanika “jasno i nedvosmisleno potvrdio da će glasati za narodnu inicijativu”, da je “mali broj poslanika rekao da neće glasati”, a da je “priličan broj poslanika vladajuće većine rekao da je protiv iskopavanja litijuma ali da ne mogu glasati drugačije od stava svoje stranke”.

“Većina tih poslanika nije poslala zvaničan odgovor kako će se izjasniti o narodnoj inicijativi, a putem aplikacije koju smo pripremili, gradjani će moći da vide kakav odnos svaki narodni poslanik ima prema gradjanima koji su ga izabrali na prethodnim izborima i koji ga plaćaju”, naveli su iz pokreta Kreni-Promeni.

Podsetili su da su Skupštini Srbije “pre leta” predali inicijativu za zabranu iskopavanja litijuma i bora koju je po navodima Kreni-Promeni, tokom marta potpisalo više od 38.000 gradjana.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
19.7 ° C
19.7 °
19.7 °
54 %
1.3kmh
4 %
Sre
25 °
Čet
23 °
Pet
21 °
Sub
22 °
Ned
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime