- REKLAMA -
17.7 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kreativnost i preduzetništvo učenika OŠ Dušan Jerković na Velikom bazaru

Kreativnost i preduzetništvo učenika OŠ Dušan Jerković na Velikom bazaru

- REKLAMA -

Učenici i predškolci OŠ Dušan Jerković u Užicu su krativnost i veštine iskoristili da naprave radove i prodaju ih na Velikom školskom bazaru, a od prikupljenih sredstava će renovirati kabinete. Prema rečima direktorke škole Mirjane Maksimović, cilj bazara je promovisanje krativnosti i preduzetničkog duha kod dece.

Foto: Radio Luna

Učenici su bili inspirisani raznim materijalima i idejama koje su pretočili u korisne predmete, ako što su kutije za nakit, roboti ili makete. Upotrebljavali su drvo, šperploče, karton, baterije i svako je dao lični pečat radovima.

Foto: Radio Luna

Ja sam pravila drveni kaktus u koji sam zakucala eksere i vezivala sa strunicom. Motiv nam je da skupimo novac za našu školu kako bismo renovirali kabinete. Dobar je osećaj kada znaš da si uradio nešto za dobro cele škole, rekla je Ana Milić učenica 7. razreda.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Ja sam napravio robote koji se kreću pomoću elektromotora i baterija. To sam počeo da pravim od desete godine i postalo mi je zanimljivo. Jedan od mojih motiva je bio da posetioce zaintersujem za elektroniku, rekao je Miloš Smiljanić učenik 7. razreda.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Napravila sam kutiju za nakit sa mojom drugaricom i pravili mso još neke narukvice, ogrlice. Volim da pravim nakit i mislim da ću nastaviti time da se bavim, rekla je Maša Šojić učenica 6. razreda i dodala da su cene radova niže kako bi podstakli kupovinu kod posetilaca.

Foto: Radio Luna

Na školskom bazaru su učestvovali predškolci i učenici svih razreda koji su pravili radove na časovima likovne kulture, tehnike i tehnologije i kod učitelja i vaspitačica.

Foto: Radio Luna

Interesovanje građana je veliko i može se reći da je bazar veoma posećen. Cilj je promovisati dečiju kreativnost, podići samoupuzdanje i negovati preduzetništvo. S obzirom na to da se u osnovnim školama kao jedna od kompetencija neguje i preduzetništvo u tom smislu podržavamo kreativnost.

Foto: Radio Luna

Novac će biti iskorišćen u dogovoru sa đacima,a neki od predloga su lopte, vijače, knjige, laptop ili nastavna didaktička sredstva.

Foto: Radio Luna

Veliki bazar traje do 15.30 časova.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
17.7 ° C
17.7 °
17.7 °
81 %
1.9kmh
62 %
Sub
28 °
Ned
28 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sre
24 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime