- REKLAMA -
22.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Kostić: Sistem 48 pomaže da se unapredi rad javnih preduzeća

Kostić: Sistem 48 pomaže da se unapredi rad javnih preduzeća

- REKLAMA -

Javna preduzeća su formirana da budu u službi građana, a koliko Sistem 48 pomaže građanima razgovarali smo sa Dragoljubom Kostićem članom gradskog veća Užica zaduženim za oblast poslovanja javnih preduzeća.

Javna preduzeća su formirana da budu u funkciji građana, koliko Sistem 48 pomaže da se unapredi rad preduzeća?

Moje mišljenje je da Sistem 48 znatno pomaže da se unapredi rad javnih peduzeća zbog toga što građani postavljaju pitanja koja su aktuelna i koja dok nismo imali Sistem 48 nisu bila na dnevnom redu. Građani ciljano prijavljuju ono što njima najviše smeta. Sistem 48 sati motiviše javna preduzeća da u roku od 48 sati daju odgovor. Ranije kada su se problemi prijavljivali telefonom čekalo se i po nekoliko dana, uvek je nešto bilo preče. Sada je obaveza da se odgovori za najviše 48 sati i to doprinosi aktivnijem i efikasnijem radu janih preduzeća.

Cilj samog sistema je da unapredi rad javnih preduzeća.

Sa kojim problemima se najčešće susreću preduzeća pri rešavaju predloga građana preko Sistema 48?

Najveći problem je u tome kada dolazi do preklapanja nadležnosti javnih preduzeća i gradskih uprava i onda kada se postavljaju pitanja koja nisu u nadležnosti javnih preduzeća. Ono što je najvažnije jeste da ako neko preduzeće nije nadležno za rešavanje nekog problema, Sistem 48 mora dati odgovor ko je nadležan.

Koliki je Vaš uvid u to koliko su javna preduzeća unapredila svoja poslovanja? 

Naš uvid u Sistem je svakodnevni jer mi dobijamo izveštaje šta se dešava sa pitanjima koja dolaze preko Sistema 48 i podstičemo javna preduzeća da unaprede svoja poslovanja. Ima pitanja vezanih i za samo poslovanje javnih preduzeća i mi se trudimo da na sve odgovorimo. Mislim da će Sistem 48 unaprediti rad javnih preduzeća jer pozitivno utiče na poslovanje samog preduzeća. Na primer građani mogu prijaviti kvar koji službe ne vide u tom trenutku i smanjiti rasipanje energije odnosno sredstava. Možemo zaključiti da je Sistem 48 dvostruko koristan jer pomoću njega građani rešavaju svoje probelme, a javna preduzeća unapreduju svoj rad, zaključio je Kostić.  

Dragoljub Kostić

Medijski sadržaj je nastao kao deo projekta, Sistem po meri građana, koji je realizovao portal Luna Press, a koji sufinansira grad Užice.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
22.9 ° C
22.9 °
19.4 °
52 %
3.6kmh
0 %
Čet
23 °
Pet
27 °
Sub
32 °
Ned
38 °
Pon
33 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime