- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Kosjerić: Potpisan ugovor za konverziju kotlarnice sa mazuta na gas vredan 50...

Kosjerić: Potpisan ugovor za konverziju kotlarnice sa mazuta na gas vredan 50 miliona dinara

- REKLAMA -

Ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, sa predsednikom opštine Kosjerić, potpisala je ugovor za realizaciju projekta kroz koji će Gradska toplana sa mazuta biti prebačena na gas. Opština Kosjerić će za ovu namenu iz državnog budzeta dobiti 50 miliona dinara.

“Ovo je projekat od izuzetne važnosti, jer će se na ovaj način pospešiti rešavanje dugogodišnjeg ekološkog problema u opštini Kojserić. Čitava gradska kotlarnica je bila u jako lošem stanju, dotrajala a sada će biti izvršena njena konverzija na gas. U planu je da budu priključene javne ustanove i škole, a sve u cilju smanjivanja aerozagađenja. Biće raspisan konkurs da i domaćinstva uz saradnju sa lokalnom samoupravom zamene individualna ložišta na ekološki prihvatljiviji energent. U cilju dodatnog poboljšanja kvaliteta vazduha u Kosjeriću će biti izvršene i akcije pošumljavanja”, izjavila je Irena Vujović prilikom posete Kosjeriću. Opštinu Kosjerić obišla je i predsednica Vlade, Ana Brnabić, ističući da je rešavanje aerozagađenja jedan od prioriteta.

“Kvalitet vazduha, prečišćavnje otpadnih voda i upravljanje čvrstim otpadom su ključne ekološke stavke na kojima radi Vlada RS. Rešavamo probleme koji su u našoj zemlji prisutni već godinama unazad. Na sastanku u Kojseriću razgovarali smo i sa gradonačlnicom Užica vezano za problem pričišćavanja otpadnih voda, a promena kotlarnice sa mazuta na gas je od velike važnosti za sve žitelje Kosjerića”, rekla je Ana Brnabić.

Ispred zgrade opštine u Kosjeriću predsednicu Vlade i ministarku Vujović sačekala je i grupa građana koji su protestvovali zbog otvaranja kamenoloma u na Gradini, pored Kojserića.

“Kamenolom nije zagađivač vazduha, jer još uvek nije ni pušten u rad, a veliko je pitanje da li će i kada uopšte zaživeti”, naglasila je ministarka Vujović.Prilikom posete Kojseriću premijerka je obišla i domaću kompaniju ITN iz Kojserića ističući koliko je važno da takve kompnije postoje u Srbiji.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime