- REKLAMA -
32.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Konstitutivna sednica u Užicu 1. jula

Konstitutivna sednica u Užicu 1. jula

- REKLAMA -

Konstitutivna sednica Skupštine grada Užica biće održana u ponedeljak, 1. jula u 10 časova.

Foto: M. H.

Kako je za Radio Lunu naveo predsednik Skupštine grada Užica iz prethodnog saziva Branislav Mitrović danas je održao sastanak sa predstavnicima svih lista koje će imati odbornike u narednom skupštinskom sazivu gde je dogovoreno da se konsittutivna sednica Skupštine grada Užica održi u ponedeljak, 1.jula.

Na konstitutivnoj sednici će biti sedam tačaka dnevnog reda. Na početku će biti verifikovani mandati novim odbornicima, biće biran predsednik Skupštine grada Užica, zatim imenovani sekretar Skupštine i mandatno administrativna komisija. Nakon toga biće izabran zamenik predsednika Skupštine i posle će uslediti izbor izvršne vlasti, izbor gradonačelnika, zamenika i članova Gradskog veća, kazao je Mitrović.

Skupština grada Užica ima 67 odbornika.

Na osnovu rezultata ostvarenih na lokalnim izborima 2. juna i prema najavama vlast bi trebalo da čini Koalicija SNS (33 mandata) i Zdrave Srbije (četiri mandata) koja ukupno ima 37 od 67 mandata u Skupštini. Dok će opoziciju činiti pet odborničkih listi UG Sloga sa 10 mandata, DS-SRCE  sa osam mandata , UOL-UA sa šest mandata, ZLF-NPS sa četiri mandata i DSS-NLS sa dva odbornička mandata što je ukupno 30 od 67.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
32.2 ° C
32.2 °
32.2 °
36 %
2kmh
7 %
Pet
33 °
Sub
35 °
Ned
34 °
Pon
33 °
Uto
38 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime