- REKLAMA -
23.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Konkurs za moj Kosjerić- doprinos održivom razvoju lokalne zajednice

Konkurs za moj Kosjerić- doprinos održivom razvoju lokalne zajednice

- REKLAMA -
Sedmu godinu zaredom TITAN Cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim lokalnim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“, u okviru koga je do sada realizovano 65 projekata sa ukupnom finansijskom podrškom kompanije od preko 120.000 evra.

TITAN Cementara Kosjerić svečano je obeležila uručenje novčanih sredstava u iznosu od preko 20.000 evra u okviru konkursa „Za moj Kosjerić“, čime je nastavljena dugogodišnja inicijativa društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i podršku lokalnih institucija i organizacija. Programi i ulaganja kroz ovaj Konkurs usmereni su ka uspostavljanju što kvalitetnijih uslova obrazovanja, promovisanju kulturno-umetničkog života, podizanju nivoa socijalne zaštite i inkluzije, kao i ka unapređenju životne sredine.

Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima: „Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, i osnaživanje lokalnih resursa. Budžet, koji ove godine prevazilazi iznos od 20.000 evra, omogućiće realizaciju projekata usklađenih sa našim korporativnim vrednostima i strategijom razvoja opštine Kosjerić. Iskreno posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome poslujemo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja, transparentne komunikacije i dobro poznatih vrednosti.“

Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 28 projekata, nagrađeno je čak deset, koji na najbolji način doprinose unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću. Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su sledeći projekti: 15. Međunarodni umetnički kamp Kosjerić“ Udruženja građana „K-Town Group“ i V Festival dečjeg folklora Mali opanak“ KUD Maksim Marković Kosjerić. Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Kutak znanja i vežbanja – nastavak“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Apiedukacija“ Društva pčelara „Miladin Zarić – Mišo“, „Inkubator: Aktivna zona“ NVO Ko.Aktiva, „Pod ruku“ KUD Maksim Marković Kosjerić, „Računarsko modelarska radionica“ O.Š. „Mito Igumanović“ iz Kosjerića i „Mobilna multimedijalna učionica“ Udruženja učitelja Kosjerić. Iz oblasti ekologije nagrađen je projekat „Ponovo u vašem selu – Eko karavan“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“, a u domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh 2“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

Dragana Perišić, nastavnik Osnovne škole „Mito Igumanović“ iz Kosjerića, kao predstavnik ovogodišnjeg žirija, pohvalila je veliki broj prijava i naglasila da je presudan značaj za odabir projekata imala dostupnost informacija, rešavanje konkretnih problema, edukativnost, inovativnost, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima kompanije.                                                                             

 Na svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada najboljim projektima, predstavljani su rezultati rada prošlogodišnjih projekata – pobednika konkursa 2018. godine.

 

TITAN Cementara Kosjerić d.o.o. počela je sa radom 1976. godine, i sa današnjim kapacitetom, od oko 750.000 tona cementa godišnje, pokriva značajne delove tržišta Srbije i Crne Gore. Kompanija je od privatizacije, aprila 2002. godine, postala deo vodećeg grčkog proizvođača cementa, TITAN Grupe, multiregionalne kompanije prisutne na pet kontinenta. TITAN Cementara Kosjerić je prva u Srbiji dobila IPPC dozvolu u skladu sa Zakonom o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađenja životne sredine, i poseduje sertifikate kvaliteta: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001, kao i CE znak.

 

Izvor Radio Luna/Titan cemnetara Kosjerić

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
23.5 ° C
24.5 °
23.2 °
50 %
2.1kmh
40 %
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
26 °
Sub
24 °
Ned
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

170 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime