- REKLAMA -
13.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Čajetina Komandanti na seminaru

Komandanti na seminaru

- REKLAMA -

Seminar Organizacija rada štaba za vanredne situacije i rukovođenje u vanrednim situacijama je održan na Zlatiboru za komandante okružnih, gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije Zlatiborskog, Kolubarskog, Moravičkog i Raškog upravnog okruga.

Komandantima okružnih štabova lokalnih samouprava Zlatiborskog, Kolubarskog, Moravičkog i Raškog upravnog okruga na seminaru su uručeni sertifikati za doprinos u unapređenju rukovođenja i podizanja kapaciteta štabova za vanredne situacije.

Seminar je organizovao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Misijom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji u cilju unapređenja znanja i organizacionih sposobnosti komandanata u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i rukovođenju štabom za vanredne situacije.

  • Seminari kao što je ovaj, četvrti po redu, u organizaciji MUP-a ove godine, jedan su od načina da se svi bolјe pripremimo, dogovaramo, planiramo, ali i iznesemo probleme radi njihovog blagovremenog rešavanja i pružanja bržeg zajedničkog odgovora u vanrednim situacijama, a sve u cilјu zaštite života i imovine naših građana, naglasio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Iz MUP-a su napomenuli da je seminaru prisustvovao je veći broj gradonačelnika i predsednika opština iz Kolubarskog, Zlatiborskog, Raškog i Moravičkog upravnog okruga koji su, podsetimo, po funkciji i komandanti gradskih i opštinskih štabova za vanredne situacije.

U procesu upravljanja u vanrednim sitaucijama, pored Ministarstva unutrašnjih poslova aktivno učestvuju brojni akteri, ali spremnost lokalnih samouprava da se blagovremeno i na odgovarajući način pripreme i odgovore na izazove od prioritetnog je značaja, navedeno je u saopštenju Grada Užica.// Foto izvor Grad Užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
13.1 ° C
13.1 °
13.1 °
95 %
0.7kmh
65 %
Čet
21 °
Pet
22 °
Sub
18 °
Ned
22 °
Pon
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime