- REKLAMA -
3.4 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Koja je tvoja super veština; konkurs u toku

Koja je tvoja super veština; konkurs u toku

- REKLAMA -

Program EU za lokalni razvoj EU PRO Plus objavio je  nagradni likovni konkurs za srednjoškolce iz 99 gradova i opština u regionima Šumadije i zapadne, južne i istočne Srbije na temu “Koja je tvoja super-veština”, a 12 najboljih radova biće objavljeno na stranicama kalendara za 2023. godinu.

Autori i autorke 12 pobedničkih radova dobiće nagrade, laptop i tablet računare i mobilne telefone, dok će škola koja se pokaže kao najbolja u organizaciji internog školskog takmičenja, dobiti laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2022, a propozicije su dostupne na internet stranici EU PRO Plus programa, navedeno je u saopštenju.

EU PRO Plus organizuje konkurs uz podršku EU i Ministarstva za evropske integracije više od decenije sa ciljem da među mladima podstakne kreativnost, stvaralaštvo i da ih motiviše da budu aktivni u zajednici.

Ovogodišnja tema prati odluku EK da se 2023. proglasi Evropskom godinom veština, treba da podstakne mlade da prepoznaju i u likovnom formatu predstave svoje talente i interesovanja u školi i van nje.

Treba da ih podstakne i da saznaju koja vrsta obrazovanja u zemlji i u svetu bi im pomogla da svoje talente transformišu u poslovne veštine koje će da odgovore novim potrebama tržišta rada.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, EU podržava sa 30 miliona evra.

Cilj programa je da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
3.4 ° C
3.4 °
3.4 °
75 %
1.4kmh
93 %
Pon
5 °
Uto
4 °
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime