- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Koalicija ZS – NS: Kamenolom ugrožava zdravlje i opstanak stanovništva u Kosjeriću

Koalicija ZS – NS: Kamenolom ugrožava zdravlje i opstanak stanovništva u Kosjeriću

- REKLAMA -

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović i lider Nove Srbije Velimir Ilić, u ime koalicije Zdrava Srbija – Nova Srbija, posetili su selo Podgradina, u opštini Kosjerić, u kome je bez građevinske dozvole otvoren kamenolom, a čiji rad ugrožava životnu sredinu, kao i zdravlje i opstanak preostalog stanovništva u ovom kraju, koji zbog zagađenja vazduha i zemlje ne mogu da se bave turizmom i proizvodnjom zdrave hrane.

– Danas smo došli ovde da pomognemo ljudima da reše problem nelegalne gradnje i početak radova na kamenolomu koji će sigurno da nanese ogromnu štetu stanovništvu koje ovde žive, a i čitavom Kosjeriću. Vlast mora da poštuje zakon, i ona mora da obezbedi sve neophodne dozvole za ovakvu investiciju. Zbog ugrožavanja životne sredine, koju prouzrokuje cementara s jedne strane, i ovde ovaj  kamenolom, ljudi ne da ne mogu da rade, i da privređuju od seoskog turizma i poljoprivrede, nego nemaju ni osnovne uslove za zdrav život – izjavio je Milan Stamatović, predsednik ZS.

Ova opština je sa cementarom izgubila pola stanovništva, a sa kamenelomom bi izgubila ovaj deo stanovništva, posebno mlade ljude. Ovde niko ne bi došao da živi, tu više ne bi bilo ni turizma, ni zdrave hrane, ni najzdravijeg mesa, ništa, selo bi potpuno bilo uništeno – rekao je Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije. Dodatni problem je što đaci iz sela do škole idu putem kojim prolaze kamioni sa kamenoloma, čime se još dodatno ugrožava zdravlje dece. Jedan od stanovnika sela, Dragomir Filipić ističe da je Podgradina jedino mesto na teritoriji  opštine koje ima 32 učenika, napominjujući da toliko đaka nema ni u glavnoj ulici u centru Kosjerića.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime