- REKLAMA -
2.2 C
Užice
Početna Srbija i region Koalicija Srbija protiv nasilja: Promena je moguća samo ako što više ljudi...

Koalicija Srbija protiv nasilja: Promena je moguća samo ako što više ljudi izađe na izbore 17. decembra (AUDIO)

- REKLAMA -

Kandidat za narodnog poslanika liste Srbija protiv nasilja Jelena Jerinić je prilikom gostovanja karavana Srbija protiv nasilja u Užicu izjavila da je ono što ih je okupilo oko dogovora za pobedu i u okviru ove koalicije borba za Srbiju protiv nasilja, obračun sa kriminalom i  korupcijom i borba za bolji životni standard.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

-Srbija je zemlja u kojoj su ekonomske nejednakosti najveće u Evropi. Dok se jedni bogate i bahate drugi nemaju novca deci za užinu za školu. Kriminalna elita koja je na vlasti zaposela je sve pozicije u državi na centralnom i na lokalnom nivou i na različite načine zloupotrebljavaju sve resurse, između ostalog isisavajući pare iz budžeta. Jedan od poslenjih primera je u Užicu gde je fantomska firma dobila posao za zamenu i održavanje javne rasvete u vrednosti od 10 miliona evra, ugovor je potpisan na 25 godina. Radi se o nepoznatoj firmi koja ima dva zaposlena u Beogradu, a postoje indicije da je ova firma povezana čak i sa Viktorom Orbanom, rekla je Jerinić i dodala:

Upravo takvi primeri nas su okupili u koaliciji Srbija protiv nasilja. Mi želimo da stvorimo uslove da se ta kriminalna elita koja se trenutno nalazi na vlasti konačno procesuira i konačno pravno odgovaraju za sve što su učinili poslednjih 10 godina. Zato mi je drago što sam danas ovde sa oviim ljudima koji čine koaliciju Srbija protiv nasilja. Mi možda jesmo različiti, možda imamo različita shvatanja i uverenja, ali ono što nas je okupilo zajedno jeste borba za Srbiju protiv svih oblika nasilja i zbog toga je važno da pored svih malverzacija i mahinacija i sa biračkim spiskovima, falsifikovanim  potpisima i drugim načinima na koje pokušavaju da nas uspore, da što više građana i građanki izađe na izbore 17. decembra, jer je na taj način promena moguća, poručila je Jerinić.

Foto: M. H.

Foto: M. H.

Jedan od nosilaca liste kandidata koalicije Srbija protiv nasilja Marinika Tepić je u Užicu navela da će diktator Aleksandar Vučić kad vidi da gubi vlast koristiti sve represivinije metode, ali da to znači da smo sve bliže kraju ove vlasti.

Mi smo nažalost usmereni na visoku korupciju koja se ogleda u velikim javnim preduzećima, u ministarstvima, u vladi, ali i na svakom lokalnoom nivou. Toga ima koliko hoćete, ali ne može da stigne da se o tome govori, jer smo bombarodvani temamam koje pokušava da plasira Aleksandar Vučić. Ali isto tako obratite pažnju na lokalima, jer mislim da će sad da usledi najveća pljačka tek, kako odbrojavaju sebi dane, rukovodiće se namerom daj šta još možemo da ukrademo iz budžeta. Tako u Beogradu spremaju sebi otpremninu, ja tako vidim sa ovim EXPO 2027 sa 12 milijardi evra. Tako služe i ovi tenderi po lokalima. Sutra kada pobedimo na izborima imaćemo pune ruke posla, jedva čekamo da se to desi, da se steknu uslovi za normalan život, da se saseče korupcija, jer to kad se uradi biće para za sve ostalo. Odakle krenuti, mislim da će biti potreban poseban tim stručnjaka da pomogne oko toga, odakle krenuti, izjavila je Tepić.

Foto: M. H.

Predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice i kandidat za narodnog poslanika Aleksandar Veselinović naveo je da ovi danas prisutni veruju u promene i pozvao sve građane Užica i Srbije da izađu na izbore 17. decembra da smenimo ovu vlast da krenemo dalje slobodno.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
2.2 ° C
2.2 °
2.2 °
83 %
1.9kmh
12 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
15 °
Pon
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime