- REKLAMA -
-2.1 C
Užice
Početna Srbija i region Ko je protiv reorganizacije „Srbijagasa“ – ne može biti direktor

Ko je protiv reorganizacije „Srbijagasa“ – ne može biti direktor

Krajem 2020. godine je usvojen Plan reorganizacije JP „Srbijagas“ u 29 tačaka s ciljem da „ukloni neopravdane troškove“ u poslovanju tog javnog preduzeća koje treba da postane akcionarsko društvo.

- REKLAMA -

Svako ko se protivi aktivnostima iz plana reorganizacije Javnog preduzeća „Srbijagas“, na koje se Srbija obavezala u Evropskoj energetskoj zajednici, ne može biti direktor u tom preduzeću, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. „(Sprovođenje reformi) nisu stvar nečije želje ili volje.

Foto: JP Srbijagas

Ministarstvo je navelo i da se reforme sprovode odlukom Vlade Srbije i da se opstrukcija i otpor „Srbijagasa“ „osećaju od prvog dana“, te je bilo „gotovo nemoguće“ dobiti imena predstavnika „Srbijagasa“ u radnoj grupi koja treba da se bavi tim procesom.

Vlada Srbije je krajem 2020. godine usvojila Plan reorganizacije JP „Srbijagas“ u 29 tačaka s ciljem da „ukloni neopravdane troškove“ u poslovanju tog javnog preduzeća za koje planira da postane akcionarsko društvo.

Od kada je ponovo preuzela resor rudarstva i energetike, ministarka Zorana Mihajlović je u više navrata javno kritikovala direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića, navodeći, na primer, da „nije normalno“ da za svoj rad prima mesečnu naknadu od oko 34.000 evra.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
light snow
-2.1 ° C
-2 °
-2.2 °
100 %
6.2kmh
90 %
Sre
5 °
Čet
8 °
Pet
11 °
Sub
4 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime