- REKLAMA -
2.4 C
Užice
Početna EKO KJP Zlatibor: Poslednjeg vikenda marta kontejneri za kabasti otpad na nekoliko lokacija

KJP Zlatibor: Poslednjeg vikenda marta kontejneri za kabasti otpad na nekoliko lokacija

- REKLAMA -

Komunalno javno preduzeće Zlatibor će od 29. marta do 1. aprila postaviti kontejnere za odlaganje kabastog otpada u određenim delovima naseljenog mesta Čajetina i Zlatibor. Odlaganje kabastog otpada moguće je izvršiti i na lokaciji kod upravne zgrade, gde su izgrađena tri betonska boksa.

Bez obzira na brojne apele, radnici KJP Zlatibor Čajetina zatiču baštenski i kabasti otpad pored kontejnera, ali i u njima. Kako bi olakšali građanima i predupredili nepotrebno gomilanje kabastog otpada, od 29. marta do 1. aprila, kontejneri za krupni otpad biće postavljeni u određenim delovima naseljenog mesta Čajetina i Zlatibor.

Ono što smo primetili ovih dana, jeste da se u džakovima pored kanti nalazi ograbljeno lišće i ostali baštenski otpad koji ne ide u komunalni otpad i radnici nisu ovlašćeni da ga pokupe. Lišće, granje i sitni baštenski otpad svako domaćinstvo može staviti u okviru svog dvorišta gde će istruliti, kao i pepeo. Ako to ipak ne želi, mogu doneti ovde kod nas, svakim danom, u jedan od tri boksa koji su obeleženi, a ako živite u Čajetini, to je moguće uraditi poslednjeg vikenda marta. Akciju ćemo ponoviti i u aprilu. Moram napomenuti da smo ovde, na adresi Bele vode 87, kod naše upravne zgrade, formirali tri betonska boksa u koje je moguće odložiti kabasti otpad, biorazgradiv otpad i električne i elektronske uređaje, rekla je Vera Blagojević iz KJP Zlatibor.

Iz Komunalnog javnog preduzeća Zlatibor pozivaju sugrađane da iskoriste ovu akciju i kabasti otpad odlože na adekvatan način.

-Svi koji se ogluše o to, snosiće posledice. Pokrenuli smo kontrolu sa komunalnom inspekcijom koja vodi na desetine slučajeva nepravilne selekcije otpada. Ponavljam da su svi naši kontejneri koji se nalaze na pretovarnoj stanici Zlatibor pod video nadzorom.

Projekat primarne selekcije otpada uspešno se sprovodi što potvrđuje podatak da je procenat čistoće suvog otpada oko 92 posto. Najviše poteškoća i dalje ima u stambenim jedinicama.

-Najbolji rezultati dolaze iz domaćinstava i malo su bolja domaćinstva u Čajetini nego na Zlatiboru. Domaćinstva koja dobro selektuju su u većini ali i dalje ima onih koji to ne rade na najbolji način. Najčešće se te plave kante ostavljaju ako nisu dobro selektovane i kada naiđe naš kamion, koji kupi zelene kante, ubaci ih u taj pomešani otpad.

Uslugu odvoženja baštenskog i kabastog otpada po važećem cenovniku pruža i KJP Zlatibor.

Ukoliko građani imaju bilo kakav problem, neke predloge, sugestije, mogu pozvati besplatnu telefonsku liniju 0800/031034 ili pisati na mejl adresu korisnickiservis@kjpzlatibor.rs.

Lokacije za postavljanje kontejnera u Čajetini su:
1. Ulica Radoja Simovića – naselje Ćeten
2. Ulica Živojina Pavlovića – ispod Tehničkog servisa „Torlak“
3. Ulica Sava Jovanovića Sirogojno – kod trafostanice
4. Ulica Prote Milana Smiljanića 20
5. Kaldrma 23 – kod trafostanice
6. Parking iznad Savezne zgrade
7. Ulica Svetosavska 2 – prema stambenim zgradama
8. Šišovići 1 – ispod IM „Čajetina“
9. Naselje Šipovik – kod igrališta

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2.4 ° C
2.4 °
2.4 °
97 %
1.7kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
6 °
Pet
9 °
Sub
12 °
Ned
6 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime