- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Kavčić: Želim da svako dete ima iste mogućnosti da dostigne svoje potencijale

Kavčić: Želim da svako dete ima iste mogućnosti da dostigne svoje potencijale

- REKLAMA -

U Velikoj sali Gradske kuće u Užicu, sinoć je održano predavanje o besplatnim udžbenicima Fondacije Alek Kavčić. Ovi udžbenici su odobreni od strane državnih organa i dostupni su za preuzimanje na sajtu fondacije, dok štampana izdanja koštaju dva dinara po stranici, kolika je i cena štampe.

Profesor Kavčić naveo je da drugi proizvođači svoje udžbenike cene i do 6 puta više u odnosu na proizvodnu cenu i tako ostvaruju profit, kog ne žele da se odreknu i da zato osporavaju njegove udžbenike i rad Fondacije Alek Kavčić.

  • Naša misija jeste da ove udžbenike napravimo i učinimo dostupnim, a na građanima je da to prihvate, ukoliko žele, a moj interes jeste da popravimo obrazovanje koje postaje sve lošije. Želim da svako dete ima iste mogućnosti da dostigne svoje potencijale jer tako ćemo biti konkurentna zemlja u svetu. Pogledajte unazad u istoriju, naši velikani nisu nam dolazili iz velikih gradova, već iz malih mesta. To su i Karadžić i Tesla i Pupin i takvoj deci moramo dati istu šansu kao i onima u gradovima, to je moj interes. Ne znamo u kom malom mestu se krije sledeći Tesla, to je naša misija, da svakom detetu pružimo iste uslove i istu šansu u životu, naveo je profesor Alek Kavčić.

Govoreći o nedavno dobijenoj NIN-ovoj nagradi za ličnost godine, Kavčić ističe da je iznenađen, ali ga raduje da neko pored svih gorućih problema u prethodnoj godini vidi i borbu Fondacije Alek Kavčić.

  • Svi naši udžbenici su odobreni od države, a dovoljan kredibilitet nam je to što Matematička gimnazija u Beogradu, koja ima i sedmi i osmi razred osnovne škole, koristi naše udžbenike. Takođe, u još 350 škola se koriste naši udžbenici, ne koriste ih svi učenici, ali znamo za 350 škola u kojima se koriste naši udžbenici. Saradnja sa lokalnim samoupravama je sjajna. Želeo bih da istaknem saradnju sa opštinom Šid. Njihov gradonačelnik je shvatio da sa besplatnim udžbenicima može da pokrije sve đake u osnovnoj školi. Nadam se da će i užičko rukovodstvo prepoznati vrednost onoga što radimo, istakao je Kavčić.
- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime