- REKLAMA -
4 C
Užice
Početna Srbija i region Kad dospeva na naplatu prva rata odloženog poreza?

Kad dospeva na naplatu prva rata odloženog poreza?

- REKLAMA -

Uredba kojom su uređeni postupak i način odlaganja plaćanja poreza i doprinosa, stupila je na snagu 2. januara i objavljena je na sajtu Poreske uprave.

Po njoj prva rata odloženog poreza dospeva 10. februara ove godine i ne može biti manja od 1.000 dinara.

Uredbom se privrednim subjektima, koji su se opredelili za odlaganje dospelosti obaveza, plaćanje odlaže bez sprovođenja posebnog postupka.

Uredba omogućava odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i naknade zarada, kao i poreza i doprinosa na ličnu zaradu preduzetnika i poljoprivrednika i to u visini iznosa neplaćene obaveze čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa uredbom, odnosno zaključkom Vlade Srbije.

Iznos dospelih obaveza se odlaže najduže na 24 jednake mesečne rate a prva rata dospeva 10. februara ove godine i ne može biti manja od 1.000 dinara.

Na sličan način može da se odloži plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica, akontacije poreza na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i poljoprivrednike koji su se opredelili za isplatu lične zarade.

Uredbom je propisano da se može odložiti plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za preduzetnike i preduzetnike poljoprivrednike koji se nisu opredelili za isplatu lične zarade.

Takođe i akontacija poreza i doprinosa na prihod od samostalne delatnosti za preduzetnike paušalce.

Podsetimo, od 1. januara građanima je omogućeno da podnose u elektronskom obliku obrasce preko portala Poreske uprave, a koji se odnose na uplatu poreza.

Foto: Depositphotos, librakv

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
4 ° C
4 °
4 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sre
3 °
Čet
4 °
Pet
6 °
Sub
6 °
Ned
7 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime