- REKLAMA -
13.8 C
Užice
Početna EKO JKP Vodovod: Neka nam Vrutci ostanu čisti

JKP Vodovod: Neka nam Vrutci ostanu čisti

Plastika, staklo, stiropor i tekstil do juče u i oko akumulacije Vrutci

- REKLAMA -

Oko 20 džakova su napunili radnici užičkog JKP Vodovod plastičnim otpadom, dok je u oko 15 džakova prikupljen mešoviti otpad, pronađen u i oko akumulacije Vrutci.

Ukupno šest radnika JKP Vodovod, iz Službe za bezbednost, zaštitu zdravlja na radu i zaštitu životne sredine, čistili su 29. aprila jezero i priobalje neposredno uz branu akumulacije.

Foto JKP Vodovod Užice

Foto JKP Vodovod Užice

  • Apelujemo na sve građane koji planiraju da tokom praznika borave na Vrutcima da se na Vrutcima lepo provedu i da na kraju ponesu sa sobom sav svoj otpad i da ga odlože u kontejnere. Neka nam Vrutci ostanu čisti, poručili su iz JKP Vodovod.

Prema navodima direktora Duška Ljujića, to javno komunalno preduzeće po potrebi, a najmanje dva puta godišnje, čisti akumulaciju od rasutog i plutajućeg otpada.


Prisutnost algi na akumulaciji Vrutci

Foto JKP Vodovod Užice// jezero Vrutci za vodosnabdevanje Užica

  • Algi ima u akumulaciji u maksimalnoj brojnosti oko 100.000 ćelija po mililitru i to na dubini između devet i deset metara dubine. Mi trenutno zahvatamo vodu sa trećeg vodozahvata sa dubine 33,75 metara jer je koncentracija algi na toj dubini najmanja, napomenuo je za Radio Lunu direktor JKP Vodovod istakavši da će se sa toplijim vremenom alge se sve više grupisati i koncentrisati na dubinama od sedam do deset metara.

Foto screenshot/ JKP Vodovod Užice

Foto screenshot/ JKP Vodovod Užice


Srbijašume apelovale na građane da tokom praznika ne pale vatru u šumi

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
13.8 ° C
13.8 °
13.8 °
99 %
0.6kmh
89 %
Pet
21 °
Sub
25 °
Ned
28 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime