- REKLAMA -
1.5 C
Užice
Početna Iz prve ruke Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Javni poziv za dodelu novčanih sredstava za finansiranje vantelesne oplodnje u Požegi

Javni poziv za dodelu novčanih sredstava za finansiranje vantelesne oplodnje u Požegi

- REKLAMA -

Opština Požega objavila je javni poziv za dodelu novčanih sredstava za finansiranje vantelesne oplodnje u 2023. godini. Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno 2 miliona dinara.

Kako navodi Radio Požega visina finansijske pomoći po paru iznosi do 300 hiljada dinara i isplaćuje se jednokratno u iznosu prema profakturi zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje.

U istoj kalendarskoj godini finansijska pomoć se može dodeliti samo jednom, piše Radio Požega. Po kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju oba partnera treba da imaju prebivalište na teritoriji opštine Požega najmanje godinu dana, pre dana podnošenja zahteva, da je žena mlađa od 50 godina i u većini slučajeva starija od 45 godina. Isključivo ako je neophodno sprovesti postupak biomedicinski potpomognutog oplođenja sa doniranim reproduktivnim ćelijama mogu se prijaviti i žene mlađe od 45 godina, prenosi Radio Požega.

Javni poziv će biti otvoren do utroška novčanih sredstava opredeljenih za ovu namenu.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
light snow
1.5 ° C
1.5 °
1.5 °
95 %
2.3kmh
100 %
Sub
3 °
Ned
-3 °
Pon
-4 °
Uto
-3 °
Sre
-3 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime