- REKLAMA -
23.9 C
Užice
Početna Srbija i region EKO Javna rasprava 27. maja u Sevojnu

Javna rasprava 27. maja u Sevojnu

- REKLAMA -

Odeljenje za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Užica je saopštilo da će 27. maja biti održana javna rasprava u Sevojnu tokom koje će biti predstavljena Studija o proceni uticaja na životnu sredinu bazne stanice mobilne telefonije na lokaciji Sevojno-Javorska (Atlas).

Preduzeće za telekomunikacije Telekom Srbija je 13. oktobra 2020. godine podnelo zahtev Gradskoj upravi u Užicu tražeći saglasnost na Studiju sa namerom da u podnožju postojećeg antenskog stuba u okviru kompanije Atlas, u ulici Partizanska bb, instalira antenski sistem radio bazne stanice mobilne telefonije.

Podsetimo, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji je dva puta odgođena javna rasprava i prezentacija Studije koja je trebalo da utvrdi eventualne štetne uticaje bazne stanice na životnu sredinu i mere kojima se ti uticaji sprečavaju, smanjuju ili uklanjaju.

Studiju je izradilo preduzeće iz Beograda Laboratorija W-line.

Foto screenshot objavljene Studije

Odgodili javnu raspravu o antenskom sistemu RBS u Sevojnu

Javna rasprava biće održana u podne u sali Kulturnog centra (Stare škole), u ulici Heroja Dejovića, kako su naveli, u skladu sa instrukcijama Vlade Republike Srbije i merama Kriznog štaba.

- Advertisement -
J.P.
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
clear sky
23.9 ° C
23.9 °
23.9 °
60 %
4.6kmh
0 %
Sub
24 °
Ned
36 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sre
36 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime