- REKLAMA -
18.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Izveštaj o radu TO Prijepolje će se naći pred tužilaštvom

Izveštaj o radu TO Prijepolje će se naći pred tužilaštvom

- REKLAMA -

Opštinsko veće u Prijepolju nije usvojilo izveštaj o radu i finansijski izveštaj Turističke organizacije Prijepolje za prošlu godinu zbog niza sumnjivih radnji, piše PPmedia. Doneta je odluka da se izveštaj internog revizora zajedno sa finansijskom dokumentacijom Turističke organizacije prosledi tužilaštvu, koje bi trebalo da utvrdi da li postoje elementi krivičnog dela bivšeg rukovodioca ove ustanove.

Veće je usvojilo plan i program poslovanja JKP „Lim“ i prosledilo Skupštini opštine na usvajanje, a doneta je i odluka da se raspiše konkurs za izbor direktora ovog preduzeća i formirana komisija koja će sprovesti ceo postupak.

Izvršenje budžeta u prvih šest meseci ove godine je svega 31 odsto, što je na sednici veća okarakterisano kao nezadovoljavajuće.

Izvršenje budžeta je katastrofalno zbog toga što nisu plaćeni svi asfaltni radovi koji su u toku. Takođe, nismo raspisali još uvek tender za radove na nekoliko putnih pravaca, nisu isplaćena sredstva za medije kao ni za poljoprivredu, a nije plaćena ni druga tranša sportskim klubovima. Planiramo i kupovinu zemljišta za Komunalno preduzeće i još mnogo toga, tek smo na polovini onoga što smo započeli te je zbog toga izvršenje budžeta izuzetno nisko, rekao je predsednik Opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Iz budžetske rezerve je izdvojeno oko 850 hiljada dinara, kako bi Dom kulture izmirio dugovanje za struju i tako odblokirao opštinski račun koji se već nekoliko meseci nalazio u blokadi. Zbog rasta cene struje Doma kulture nije imao dovoljno sredstva da samostalno izmiri dugovanje prema Elektrodistribuciji pa je Veće priteklo u pomoć.

- Advertisement -
IZVORPPmedia
- REKLAMA -
Užice
heavy intensity rain
18.8 ° C
18.8 °
18.8 °
69 %
0.9kmh
100 %
Sub
19 °
Ned
17 °
Pon
16 °
Uto
23 °
Sre
22 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime