- REKLAMA -
24.2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Kultura Izložba Tokovi Đorđa Stanojevića u Galeriji Reflektor

Izložba Tokovi Đorđa Stanojevića u Galeriji Reflektor

- REKLAMA -

Samostalna izložba Đorđa Stanojevića Tokovi biće otvorena u subotu, 27. maja u 19 časova u Galeriji Reflektor.

Đorđe Stanojević u poslednjih pet godina radi seriju radova Tokovi.

To je jedinstvo dokumentarnog materijala koji beleži procese nastanka umetničkog dela i slika-dokumenata. Dokumentarni materijal je u formi fotografije i videa. Slike su materijalni trag tog procesa. Pokušavam, kroz tu metodologiju, spojiti prirodne sa umetničkim procesima. Sve radove radim ispod otvorenog neba u prirodi, bez obzira na vremenske prilike. Tako nastaju radovi koji su dijalog sa prirodom. U toj situaciji, slika postaje medij u pokidanoj vezi između čoveka i prirode, navodi Stanojević.

Đorđe Stanojević (1974) je vizuelni umetnik i predavač. Osnovne, magistarske i doktorske studije završio je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Profesionalnu karijeru započeo 1999. godine, nakon završenih osnovnih studija. Do sada je imao 40 samostalnih i mnoge kolektivne izložbe u zemlji i inostranstvu. Redovni profesor je na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu. Osnivač je i umetnički direktor međunarodne platforme Nature & Art, koja se bavi povezivanjem prirodnih sa umetničkim procesima. Bavi se teorijom umetnosti, piše kritiku i eseje u oblasti likovnih umetnosti. Njegova dela su zastupljena u muzejima i privatnim kolekcijama u Srbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Kini, Francuskoj, Španiji, Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Kanadi, Italiji, Grčkoj, Švajcarskoj, Luksemburgu, Rumuniji, Mađarskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Belgiji.

Izložba će biti otvorena za javnost od ponedeljka, 29. maja do srede 7. juna. Ukoliko ste zainteresovani za posetu izložbe kontaktirajte nas putem e-mail adrese galleryreflektor@gmail.com

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
broken clouds
24.2 ° C
24.2 °
24.2 °
67 %
0.7kmh
57 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sre
24 °
Čet
26 °
Pet
26 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime