- REKLAMA -
4.1 C
Užice
Početna Naslovna Izložba radova maturanata Umetničke škole Užice

Izložba radova maturanata Umetničke škole Užice

- REKLAMA -

Maturanti 14. generacije

Maturanti Umetničke škole Užice i ove godne su se predstavili svojim radovima na izožbi u Gradskoj galeriji i pokazali znanja i veštine koje su stekli tokom četiri godine školovanja.

Najbolji učenici po smerovima

Dvadeset i osam mladih umetnika su izložili slike, crteže, grafike, ilustracije, plakate, fotografije skulpture, drvorezbarske i druge radove. Osim uručenja svedočanstava i diploma, promovisani su i najuspešniji učenici kojima je škola poklonila vredne knjige.

Tamara Arsenović, učenica generacije

Za đaka generacije je proglašena Tamara Arsenović, a najbolji učenici po odsecima s

u: Ema Joković (likovni tehničar), Danica Đorđević (tehničar dizajna grafike), Kaja Đoković (konzervator kulturnih dobara) i Jovana Puzović (drvorezbar).

Tamara  Arsenović, učenica generacije, kaže da joj je Umetnička škola pružila mnoštvo mogućnosti i da namerava da nastavi obrazivanje na odseku za grafički dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Tamara Arsenović- SNIMAK

Direktorka škole Sofija Bunardžić je poželela maturantima uspeh u daljem školovanju i radu i najavila da će izložba, koja se može pogledati do 21. juna,  gostovati u Gradskoj galeriji u Požegi od 2.jula.

Sofija Bunardžić – SNIMAK

Ove školske godine, Umetnička škola Užice, koja je nedavno obeležila 17 godina od osnivanja, upisaće 41 učenika i to na pet smerova – grnačar umetničke keramike, drvorezbar, konzervator kulturnih dobara, likovni tehničar i tehničar dizajna grafike.                         

Tekst/foto i audio: N.K. 

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
mist
4.1 ° C
4.3 °
-1.7 °
89 %
1.5kmh
39 %
Sre
12 °
Čet
14 °
Pet
16 °
Sub
18 °
Ned
15 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

344 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime