- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Naslovna Požar u nekadašnjoj školi, meštani strahuju da je podmetnut

Požar u nekadašnjoj školi, meštani strahuju da je podmetnut

- REKLAMA -

Tokom noći u nedelju je potpuno  izgoreo objekat u selu Strmac u okolini Priboja u kom se nekada nalazila škola, koja je svojevremeno bila i zvanično proglašena za najlepšu seosku školu u Srbiji. Selo se nalazi na granici sa Bosnom i Hercegovinom, pa su na lokalizaciji vatre učestvovali vatrogasci iz Rudog i Priboja. Meštani su noć proveli u strahu, plašeći se novih požara.

“Sumnjamo da je požar namerno podmetnut i da zgrada nije izgorela sama od sebe. Pre dva dana polupana su stakla na prozorima pomoćnih objekata škole. Ndamo se da će počinioci ovog dela biti uhvaćeni i strogo kažnjeni jer mi u suprotnom nećemo imati miran san”, kažu za RINU meštani.

Foto RINA

Foto RINA

Foto RINA

Nekada je ovu školu pohađalo oko 300 đaka, ali zbog malog broja novih učenika nije u funkciji duže od dve decenije. Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović primio je delegaciju ovog sela i obećao puno angažovanje svih nadležnih organa u rasvetljavanju ovog slučaja.

“Sredstvima Opštine škola je pre dve godine prekrivena i zaštićena od daljeg propadanja, a sada će biti urađeno obnavljanje objekta, koja bi nakon toga mogla dobiti i novu namenu, poput Škole u prirodi za izvođenje rekreativne nastave, ne samo pribojskih školaraca”, naglasio je Rvović.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11 ° C
11 °
11 °
63 %
1.7kmh
1 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime