- REKLAMA -
17 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica Izdvojeno dodatnih 14 miliona dinara za asfaltiranje u Prijepolju

Izdvojeno dodatnih 14 miliona dinara za asfaltiranje u Prijepolju

- REKLAMA -

Pored javne nabavke od 20 miliona dinara za asfaltiranje putnih pravaca u Prijepolju, većnici su na sednici Opštinskog veća doneli odluku da se opredeli dodatnih 14 miliona za asfaltiranje devet putnih pravaca u čijem finansiranju učestvuju i građani.

Radi se o putnim pravcima Boretino brdo- Gojakovići,  Brodarevo- Vrlobaš, Podjasen od Kajevića ka starom asfaltnom putu i krak ka repetitoru, zatim Kotline Cepen MZ Kamena Gora, put u naselju Grablje kao i put prema Adžinim njivama, sanacija postojeće ulice Radovana Čarkilovića pored železničke stanice i sanacija postojećeg puta Grobnice –Stranjani.

Dogovoreno je da učešće Opštine bude maksimalno dva miliona po putnom pravcu, ali moram da pohvalim građane okoline Vrlobaš koji su skupili znatno više nego što smo mi dali. Nažalost, nemamo dovoljno sredstava da radimo na teritoriji cele opštine tako da smo zahvalni na pomoći građana koji nam svojim sredstvima pomažu kako bi asfaltirali što više putnih pravaca. Primetili smo da nam nedostaje i sredstava za hitne intervencije na teritoriji Brodareva, tako da smo iz budžetskih rezervi opredelili 500.000 u te svrhe a po potrebi izdvojićemo i više, kaže predsednik Opštine Vladimir Babić.

Veće je usvojilo i prosledilo Skupštini na usvajanje Odluku o postavljanju i uklanjanju privremenih objekata na teritoriji opštine.

Takođe, razmatrana je Strategija razvoja JKP Lim od 2022-2024. godine a veće je vratilo ovaj dokument na doradu jer, kako objašnjava Babić, Komunalno nije planiralo upravljanje grobljima i lokalnim putevima.

Budžetom opštine Prijepolje planirano je 20.500.000,00 za finansiranje zdravstvene zaštite na teritoriji opštine i 500.000,00 za raspisivanje novog javnog poziva za humano hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica.

- Advertisement -
IZVORPPMedia
- REKLAMA -
Užice
clear sky
17 ° C
17 °
17 °
91 %
1.2kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
33 °
Uto
32 °
Sre
28 °
Čet
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime