- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Italijani najuspešniji u raftingu na Đetinji

Italijani najuspešniji u raftingu na Đetinji

- REKLAMA -

Ukupni pobednici takmičenja u raftingu

Evropski kup i državno prvenstvo Srbije u raftingu koje je održano na reci Đetinji završeno je trijumfom Italijana. Italijanski timovi pobedili su u slalomu, RX takmičenju i spustu, a najuspešniji su bili i u para- raftingu.

Predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsedik Svetske rafting federacije Boris Purjakov je rekao da je zadovoljan kako je proteklo takmičenje u Užicu i da su se Grad Užice i Sportski savez Užica pokazali kao dobri domaćini.

Takmičenje je po meni izuzetno dobro prošlo, pogotovo što nam je svima bilo prvi put da to organizujemo na Đetinji i svi smo polako morali da se uhodamo. Juče smo imali trku slaloma i RX takmičenje koji su prošli dobro. Dobili smo dobre ocene. Ovde je prisutan i predsednik Svetske rafting federacije Danilo Bormaz koji je oduševljen kanjonom i zadovoljan celom orgnaizacijom. Poseban akcenat bih dao para-rafterima, imali smo dva tima iz Italije, dva tima Bugarske i jedan srpski tim i to su bili pravi sportisti koji su pokazali da i oni mogu da učestvuju na velikim takmičenjima, rekao je Purjakov.

On je naveo da su i rafteri iz inostranstva isticali da su zadovljni rekom, koja im je jako bitna.

Pošto se nije moglo ići u gornji deo toka reke Đetinje, jer tu fale još neke male korekcije na reci, nadam se da će sledeće takmičenje biti na drugoj lokaciji, pogotovo što na ovom donjem delu od grada do Ade gde smo danas završili takmičenje u spustu tu smo morali da idemo kroz deo gde se oseća i kanalizacija i gde je veoma prljavo. Ovim putem moram da se zahvalim vatrogasnoj brigadi Grada Užica, koja je sa reke sklonila grane i drveće koji su bili preprečili reku.  A zahvaljujem se i gradonačelnici i celom rukovodstvu grada što su uvideli da je to nešto što Užicu treba, naveo je Purjakov.

Prve tri ekipe iz slaloma

Ukupni pobednik takmičenja nakon svih disciplina je ekipa Italija 1, drugo mesto pripalo je ekipi Italija 2, a treće timu Italija 3. U para- raftingu najbolji je tim Italija 2, drugo mesto zauzela je ekipa Italija 1, a treći je bio Albatros iz Bugarske.

Pobednici RX takmičenja i spusta

Prvo mesto u slalomu pripalo je timu Italija 2, drugi je bio tim Italija 3, a treće mesto osvojila je ekipa Italija 1. U para -raftingu najuspešniji je bio tim Italija 2, drugi je bio tim Italija, a treći Albatros iz Bugarske. U takmičenju RX zlato je pripalo timu Italija 1, srebro je osvojio tim Italija 2, a bronza je pripala ekipi Italija 3. U para rafting u RX takmičenju prvi je bio tim Italija 2, drugi Albatros iz Bugarske, a treći tim Italija 1. U takmičenju u spustu najbrži je bio tim Italija 1, drugi je na cilj došao tim Italija 2, a treća ekipa Italija 3.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime