- REKLAMA -
20.9 C
Užice
Početna Srbija i region Inspektori dobili zvanje samostalnog savetnika i veće plate

Inspektori dobili zvanje samostalnog savetnika i veće plate

- REKLAMA -

Vlada Srbije usvojila je uredbu, kojom je omogućeno da republički inspektori dobiju zvanje samostalnog savetnika i veće plate.

Unapređenjem u zvanje samostalnog savetnika i povećanjem koeficijenta, zarada inspektora iznosiće između 60.000 i 70.000 dinara, u zavisnosti od rezultata koje su pokazali u prethodnom periodu.

Kao što smo i obećali,  inspektori će zbog složenosti posla dobiti viši status, a to znači i veće plate.  Vlada Srbije na ovaj način još jednom pokazuje da u okviru reforme inspekcija želi da unapredi materijalni položaj i status inspektora, jer ljudi koji brinu o našem zdravlju, bezbednosti i okolini zaslužuju adekvatne uslove za rad, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić najavljujući da će Vlada Srbije učiniti sve da se poveća broj inspektora i unapredi oprema sa kojom rade.

 

On je podsetio da je inspektorima u lokalnim i pokrajinskim inspekcijama prošle godine uvećan koeficijent za rad na terenu, što je stvorilo uslove da im plata bude povećana do 20 odsto.

-Srbija ima ukupno oko 4.000 inspektora, što nije dovoljno i zato će u narednom periodu prioritet biti zapošljavanje novih inspektora, istakao je Ružić i dodao da Srbija ima četiri puta manje inspektora nego u EU.

 

Izvor: MUDLS

 

Radio Luna/M.P.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20.9 ° C
20.9 °
17.4 °
72 %
0.5kmh
0 %
Ned
37 °
Pon
34 °
Uto
34 °
Sre
36 °
Čet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

1012 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime