- REKLAMA -
11 C
Užice
Početna Srbija i region Društvo Inkluzija osoba sa invaliditetom se tiče celog društva

Inkluzija osoba sa invaliditetom se tiče celog društva

- REKLAMA -

Potreban je razgovor između predstavnika institucija i pojedinaca kada je u pitanju inkluzija osoba sa invaliditetom, poručeno je na tribini Mozaik invalidnosti u Užicu. Moderatorka tribine i članica Udruženja invalida dečije i cerebralne paralize, Jelena Marić, je naglasila da se razgovorom o potrebama i mogućnostima osoba sa invaliditetom mogu ukloniti barijere, rešiti nedoumice, nejasnoće i otkloniti predrasude sa kojima se u svakodnevnom životu suočavaju ove osobe.

Foto: Radio Luna

Marić kaže da se osobe sainvaliditetom svakodnevno suočavaju sa psihološkim i arhitektonskim barijerama, ali da je od presuden važnosti pobediti pre svega psihološke.

Cilj ove tribine i ovakvih aktivnosti je kontinruirano podizanje svesti o potrebama osoba sa invaliditetom. Potreban je razgovor predstavnika institucija, pojedinaca i celog društva. Ovo je složena tema o kojoj može da se priča ceo dan i da se obradi iz više uglova. Kada čovek otkloni strah i neznaje, njemu će samo doći da otkloni arhitektonsku i bilo kakvu drugu barijeru, rekla je Marić dodajući da ukoliko pojedinci budu bolji biće bolje i društvo.

Foto: Radio Luna

Foto: Radio Luna

Ona je zaključila da je o ovoj temi potrebno razmišljati svakdonevno, a ne samko kada su neki međunarodni datumi jer nekome osoba sa invaliditetom drugarica, sestra, devojka, supruga, a nekome i dete.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
11 ° C
11 °
11 °
63 %
1.7kmh
1 %
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
24 °
Pon
22 °
Uto
29 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime