- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Srbija i region Politika Hitan apel lokalnoj samoupravi zbog situacije sa javnom rasvetom

Hitan apel lokalnoj samoupravi zbog situacije sa javnom rasvetom

- REKLAMA -

Sistem javne rasvete u Užicu je u kvaru ili je napon toliko slab, zbog uštede energije, da je vidljivost veoma loša i ispod svakog kriterijuma sigurnosti koju treba da pruži građanima, saopštili su iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde navodeći da su poslednjih dana primili više pritužbi građana, vozača i taksista zbog lošeg funkcionisanja javne rasvete u Užicu.

  • U nekim delovima grada sistem i ne funkcioniše uopšte, pa su ulice u totalnom mraku, dok je u drugim delovima sistem u funkciji i tokom dana, tako da se ono što se uštedi u jednoj ulici izgubi u drugoj, jer kontrole nema, naveli su iz GrO Stranke slobode i pravde Užice naglasivši da je neophodno hitno sistemsko rešenje, te da je briga o bezbednosti ljudi prioritet u odnosu na potrebne mere štednje struje.

Vlada preporučila EPS-u obračunavanje popusta za domaćinstva

  • Apelujemo na lokalnu samoupravu, da zajedno sa nadležnima iz EPS-a, nadležnima za saobraćaj i MUP-a, što pre nađu sistemsko rešenje i plan prioriteta uzimajući u obzir frekventnost, blizinu škola, ustanova od javnog značaja i fabrika, prema kojima gravitira veliki broj ljudi. Takođe građanima treba poslati transparentno obaveštenje da će, zbog energentske uštede i krize, sistem javne rasvete, u Gradu Užicu funkcionisati po novom planu i apelovati na sugrađane, sve učesnike u saobraćaju da obrate dodatnu pažnju na pešačkim prelazima, na raskrsnicama i na slabo osvetljenim mestima, a vozači da prilagode brzinu novim pravilima. U suprotnom, građani su prepušteni sami sebi u delovima grada koji imaju lošu ili uopšte nemaju rasvetu, dok u večernjim časovima patrola na ulicama nema, navedeno je u saopštenju GrO SSP Užice.

Istakli su da centar grada i veće raskrsnice moraju da budu propisno osvetljene, kako su naveli, zbog frekventnosti vozila i pešaka, posebno u delovima oko škola (primer prostora Gimnazije koji je u potpunom mraku; pešački prelazi od kružnog toka prema Krčagovu, jednoj od najvećih MZ Grada Užica i na Dovarju takođe) gde je na ulicama veliki broj dece.

Od oktobra popusti u slučaju ušteda, Užičani kažu da uglavnom štede energiju(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
67 %
1kmh
100 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime