- REKLAMA -
2.1 C
Užice
Početna Srbija i region Grčki ministar u Srbiji radi probnog otvaranja turizma Grčke u aprilu

Grčki ministar u Srbiji radi probnog otvaranja turizma Grčke u aprilu

Ministarstvo turizma Grčke počinje pojedinačne kontakte s raznim zemljama radi probnog otvaranja turizma, piše danas ekonomski sajt moneyreview.gr povodom današnjeg dolaska ministra Harisa Teoharisa Srbiju, prvu stanicu te njegove turneje.

- REKLAMA -

“Naša poseta Srbiji deo je plana Ministarstva za otvaranje grčkog turizma, dajući poseban naglasak, u prvoj fazi, privlačenju posetilaca iz balkanskih zemalja”, rekao je ministar pred put.

“Pre pandemije, više od milion državljana Srbije je svake godine biralo našu zemlju za odmor. Naš cilj za 2021. je da olakšamo što je moguće veći protok turista iz Srbije”, dodao je Teoharis.

Pred odlazak u Beograd, Teoharis je nagovestio obnavljanje turizma pre ranije zakazanog datuma, 14. maja: “Ako sve bude dobro na ‘frontu’ kovida-19, Grčka će i ranije, već s prvim nagoveštajem poboljšanja, moći da dočekuje turiste”, rekao je ministar za grčku novinsku agenciju APE-MPE.

Ministarstvo turizma već pregovara o postepenoj liberalizaciji putovanja iz EU, SAD, Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela, Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nedavno je grčka Služba civilne zaštite najavila “otvaranje” granice za izraelske putnike, pod uslovom da imaju ili potvrdu o vakcinaciji, ili negativan test na korona virus.

Grčka turistička organizacija (EOT) je potvrdila da su u toku bilateralni razgovori s raznim zemljama da bi se turizam “otvorio na pilot osnovi čak i u aprilu”, prenosi sajt.

Prošle godine u Grčkoj se prepolovio broj stranih turista došlo ih je samo 7,5 miliona, a sada postoji nada da će se već ove godine taj broj udvostručiti na 15 miliona, kako je bilo 2019, zaključuje sajt moneyreview.gr.

U Beogradu je danas najavljeno da bi Teoharis trebalo da sutra, u ponedeljak, razgovara s ministarkom trgovine i turizma Srbie, Tatjanom Matić, s kojom će potpisati Zajedničku izjavu o saradnji ministarstava tokom i posle pandemije korona virusa. Najavljeno je i da će grčki ministar u Domu Narodne skupštine imati sastanak s Veroljubom Arsićem, predsednikom Poslaničke grupe za prijateljstvo s Grčkom.

- Advertisement -
IZVORBeta
- REKLAMA -

Užice
mist
2.1 ° C
2.2 °
2 °
100 %
1.5kmh
90 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
9 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime