- REKLAMA -
14.4 C
Užice
Početna Srbija i region Politika Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici: Realni problem, a ne politički marketing

Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici: Realni problem, a ne politički marketing

- REKLAMA -

Saopštenje Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici Užice prenosimo u celosti.

Realni problem a ne politički marketnig!
Nije prvi put da gradovi i opštine imaju problem, pa tako i Užice. Setimo se Vrutaka. Tada je grad, država i institucije sistema pokrenula sve mehanizme da se problem prvo reši privremeno a onda i trajno ulaganjem u fabriku vode.

Ova situacija je slična. Sada je ceo sistem na nogama, institucije rade i rezultati će iz dana u dan biti sve bolji i vidljiviji.

Pitanje je, šta je uzrok a šta posledica. Znamo da je Duboko složen sistem sa više osnivača. Ne treba bežati od utvrđivanja odgovornosti i analize rada svih u sistemu. Ali sada mora da se reši problem i to se radi kao što je i rešeno vodosnadbevanje kada su u pitanju Vrtuci.

Šta to znači?

Sistemi funkcionišu, uključena su sva nadležna ministarstva i institucije. Svi podaci su javni i transparentni. Mi se bavimo posledicama a uzrok je bio na samom početku puštanja u rad Dubokog. Jedan od najvećih problema je to što tadašnji upravljači stoje ispred svih sadašnjih protesta.

Oni koji nisu uspeli da uspostave sistem primarne selekcije, sada se bave prljavom izbornom kampanjom, bez ideja i rešenja.

Glavni problem je što su tada građani Užica potpuno izgubili poverenje u direktore koji su upravljali Deponijom i koji su bili pregovarači sa drugim osnivačima, jer nisu mogli da se dogovore oko osnovnih stvari u funkcionisanju preduzeća.

Jkp Bioktoš tada i Jkp Duboko nisu mogli da definišu osnove u poslovanju. Primarna selekcija je bio najvažniji deo programa. Nije zaživeo jer je, bez obzira na kampanju, tadašnje rukovodstvo nije uspelo da obezbedi tehničke i organizacione uslove. Već su selektivni otpad iz zelenih i sivih kontejnera zajedno ubacivali u kamion što javnost i građani vrlo dobro znaju i zbog čeka su sami bili rezignirani i osudili su rad rukovodstva oba pomenuta preduzeća.

Zbog toga se Deponija ubrzano punila i nije ispunila očekivanja iz projektnih dokumenata. Posle toga je već bilo kasno. Nije zaživela ni energana, nije zaživeo plan o spaljivanju dela otpada.

Kako rešiti nasleđeni problem?

Pojedine stranke se utrkuju u sabotiranju dobrih rešenja. Konkretne predloge i ideje za rešenje problema od njih do sada nismo mogli da čujemo. Zar je potrebno naglasiti da je ovo zajednički problem svih građana Užica a ne poligon za političku kampanju?! Sistem funkcioniše, grad i država obvljaju svoj posao.

Da, biće još dima. Da, biće još snimaka iz nekih potoka..

Maksimalno su angažovani ljudi, mehanizacija i struka da se stanje dovede u red. Koriste se najnovije metode u gašenju požara.

Građani iz Lužničke doline, s pravom traže informacije i žele da budu sigurni da im zdravlje i njihovi proizvodi, zemlja i voda, nisu ugroženi. Oni znaju da se radi maksimalno, i da ćemo svi biti bezbedni jer upravljanje otpadom je kultura stanovanja i života u gradovima.

A Lužnička dolina, Lokva, Sevojno proizvode hranu za sve nas.

Najbolji stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine rešavaju problem. Kao što je rešen problem vodosnadbevanja, a toga se sada retko ko seća.

Užice je postiglo zavidne rezultate na zažtiti vazduha, gasifikaciji, uskoro i projekti izmeštanja tranzitnog saobraćaja iz grada. A Deponija je već u procesu sanacije.
Efikasnije i bolje, uvek može. Da li će biti? Hoće, zbog toga je napravljeno veliko okupljanje u interesu svih građana Užica.

Gradski odbor Užice
Srpska stranka Zavetnici

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
98 %
0.5kmh
100 %
Pon
22 °
Uto
24 °
Sre
20 °
Čet
18 °
Pet
21 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime