- REKLAMA -
20.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Izgradnja Regionalnog postrojenja za prečišćavanje voda i rešavanje problema kanalizacije u Turici...

Izgradnja Regionalnog postrojenja za prečišćavanje voda i rešavanje problema kanalizacije u Turici i Beloj Zemlji (AUDIO)

- REKLAMA -


Predstudija izvodljivosti koja je prezentovana na uvid gradskim čelnicima pokazala je mogućnost izgradnje Regionalnog postrojenja za prečišćavanje voda na teritoriji Opštine Požega saopštio je gradonačelnik Užica Tihomir Petković. Pričalo se i o rekonstrukciji cevovoda na teritoriji grada, ali i rešavanju problema fekalne kanalizacije u naseljima Turica i Bela Zemlje. 
Gradonačelnik Tihomir Petković – Audio“Predlog izgradnje regionalnog centra za prečišćavanje vode će biti iznet Ministarstvu za evropske integracije, Ministarstvu poljoprivede i institucijama Evropske Unije” rekao je gradonačelnik i nastavio “Užice, Požega i Arilje će na lokaciji u Požegi vršiti preradu otpadnih voda. A Kosjerić i Ivanica će posebno na svojim teritorijama graditi postrojenje.” i naglasio da je vrednost projekta oko 70 miliona evra. Najavljen je i sledeći korak, odnosno sastanak lokalnih samouprava sa resornim ministarstvom kako bi se ubrzala izgradnja tog postrojenja.

Gradonačelnik Petković je najavio rekonstrukciju dotrajalih cevovoda u visokoj zoni, Sevojnu, kao i dodatna automatizaciju celokupnog sistema.
Nadamo se da će već tokom ove godine krenuti radovi na tri projekta, i to – zamena rekonstrukcije cevovoda prema Sevojnu koji je procenjen na oko 1.000.000 evra, prva faza rekonstrukcije na cevovodu visoke zone i dodatna automatizacija sistema za koju je izdvojeno oko 300.000 evra. Ukupna vrednost radova procenjena je na oko 2.000.000 evra i sredstva će biti dobijena preko Kancelarije za javna ulaganja.” rekao je gradonačelniik Užica,

Rešićemo pitanje kanalizacione mreže na Beloj Zemlji, prvo za 800 stanovnika a onda ćemo u naredne dve do tri godine uključiti i ostatak stanovništa tog naselja.” kazao je Petković i posebno naglasio da je za rešenje kanalizacije u Turici potrebno razdvojiti kišnu i fekalnu kanalizaciju, a da za taj projekat treba izdvojiti oko 5.000.000 evra. “Ove godine počinjemo sa rešavanjem tog problema time što ćemo raditi kišnu kanalizaciju u Ulicama Ive Andrića, Radničkog Bataljona, Dušana Popović i Stanoja Glavaša. Ovi radovi sa naknadnim asfaltiranjima će biti blizu 400.000 evra.” Gradonačelnik je istakao da će tenderi za rekonstrukciju pomenutih ulica biti raspisani nakon izglasavanja rebalansa budžeta.

Izvor: Radio Luna/D.R.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
20.9 ° C
20.9 °
17.4 °
72 %
0.5kmh
0 %
Ned
37 °
Pon
34 °
Uto
34 °
Sre
36 °
Čet
25 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

240 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime