- REKLAMA -
9.2 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Gradonačelnica Užica: Neće biti zatvaranja prolaza na gradskom trgu (AUDIO)

Gradonačelnica Užica: Neće biti zatvaranja prolaza na gradskom trgu (AUDIO)

Gradonačelnica Užica stavila tačku na nagađanja i upozorenja da će biti promena kod prolaza na gradskom trgu i remećenja jedinstvene urbanističke celine.

- REKLAMA -

Neće biti zatvaranja prolaza na gradskom trgu u Užicu preko puta MUP-a, izjavila je za Radio Lunu gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević istakavši da je taj prolaz površina za javnu namenu i da će tako ostati do daljeg.

Time je gradonačelnica otklonila nedoumice i neproverene priče koje su prethodnih dana kružile gradom i po društvenim mrežama o mogućem zatvaranju prolaza prema Policijskoj upravi, izgradnji i otvaranju poslovnog prostora na tom potezu.

–    Nikakav zahtev niti od stanara zgrade niti od bilo kog drugog lica, vezano za zatvaranje prolaza na trgu, nije stigao ni u Gradsku kuću, nije stigao ni u Gradsku upravu za urbanizam niti u JP Užice razvoj, navela je gradonačelnica Užica.

–    Odgovorno tvrdim da sve dok sam na čelu grada Užica neću potpisati jednu jedinu odluku koja nije u interesu mojih sugrađana i koja bi se protivila opštem interesu, poručila je Jelena Raković Radivojević.

Prolaz kod Trga partizana prema ulici Petra Ćelovića je deo jedinstvene urbanističke celine, kulturnog dobra pod zaštitom države.

Načelnik Gradske uprave za urbanizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove Zoran Despić je potvrdio za Radio Lunu da je taj prostor kod stepeništa predviđen da se koristi kao javna pešačka površina, uz obližnji pešački prelaz, i da nisu u planu promene.

Despić je objasnio da prolaz ne može tek tako da se zazida i da je u slučaju bilo kakve gradnje na zaštićenom prostoru neophodno uraditi urbanistički projekat koji bi išao na javnu raspravu.

Procedura predviđa i podnošenje zahteva za dozvolu gradnje koje mora biti u skladu sa planskim dokumentom kako zahtev ne bi bio odbijen. U slučaju da je u skladu sa planskim dokumentom, kako je objasnio Despić, usledilo bi rešavanje imovinsko – pravnih odnosa i određivanje prava na vlasništvo na prostoru planirane gradnje.

Na prostoru iznad prolaza u Petra Ćelovića su zgrade kojim upravlja JP Stan (foto arhiva Radio Lune).

Trg partizana u Užicu je javni prostor i arhitektonsko delo, građeno krajem pedesetih godina 20. veka po urbanističkom rešenju i idejnom projektu arhitekte iz Beograda Stanka Mandića.

- Advertisement -
Jelena Penezić
Diplomirala novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. U timu Radio Lune i RAM mreže od 2013. godine.
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
9.2 ° C
9.2 °
9.2 °
67 %
1kmh
100 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
18 °
Pon
21 °
Uto
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime