- REKLAMA -
8.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Građevinska sezona u punom jeku

Građevinska sezona u punom jeku

- REKLAMA -

Gužve koje ovih dana imamo na gradskim ulicama uskoro će biti prošlost, jer su radovi na svim lokacijama intezivirani i kako obećavaju izvođači biće završeni u roku.

 

Najveće gradilište trenutno je potez oko Narodnog muzeja Užice gde se gradi novi kružni tok. Uporedo sa izgradnjom kružnog toka rekontruiše se u potpunosti deo ulice Dimitrija Tucovića ka vrhu Dovarja. Postavljaju se ivičnjaci, ali i behaton kocke koje već sada privlače veliku pažnju naših sugrađana, jer će po završetku svih radova ovaj deo ulice Dimitrija Tucovića, zajedno sa kružnim tokom dobiti potpuno drugačiji izgled.

foto: grad užice

Mehanizacija i ljudstvo mehanizacije od 16. avgusta nalaze se u Jug Bogdanovoj ulici, od raskrsnice sa ulicom Milovana Glišića do raskrsnice sa ulicom Kneza Mihajla, gde se takođe radi kompletna rekonstrukcija. Zamena podloge i dotrajalih instalacija, potporni zidovi, trotoari obuhvaćeni su ovim radovima, a očekivanja su da će sve biti završeno u predviđenom roku.

foto: grad užice

Početkom prošlog meseca počela je i gradnja pešačke staze u dužini 300 metara kod Medicinske škole koja će povezati mesne zajednice Krčagovo i Carinu. Investitor radova je Grad Užice, a vrednost radova oko 6 miliona dinara. Dužina staze je oko 300 metara, površine 560 kvadrata i sastoji se iz dva dela, stepenišnog, širine 1,2 metra i dela sa rampom koji će omogućiti kretanje dečjih kolica i osoba sa invaliditetom. Duž staze planirano je šest odmorišta, biće postavljene klupe i javna rasveta.Rok za završetak staze je 60 dana.

foto: grad užice

U toku je i rekonstrukcija trotoara duž glavne ulice od nekadašnjeg “Kristala” do Ulice Strahinjića Bana. Vrednost radova je 23 miliona dinara, a izvodi ih “Stabil pro” u sklopu nastavka ambijentalnog uređenja centra grada.

foto: grad užice

Naravno, nastavljaju se i ostali radovi predviđeni planovima i programima za ovu godinu kako u samom gradu, tako i u sesokim mesnim zajednicama.

Izvor: grad užice

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
mist
8.9 ° C
9.4 °
8.9 °
100 %
3.1kmh
90 %
Čet
16 °
Pet
25 °
Sub
26 °
Ned
29 °
Pon
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime