- REKLAMA -
23.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice UOL i UR Alasi sa Đetinje zahtevaju izgradnju fekalnog kolektora u Turici...

UOL i UR Alasi sa Đetinje zahtevaju izgradnju fekalnog kolektora u Turici (AUDIO)

- REKLAMA -


Užička odbrambena liga i Udruženje ribolavaca Alasi sa Đetinje, najavili su skup koji će se održati 21. juna u 19,30 ispred zgrade MS Turica sa zahtevom da se u tom naselju izgradi fekalni kolektor.

„Turica, jedna od tri kotline koje čine gradsku celinu, jedino je naselje koje nema potpuno rešenu fekalnu kanalizaciju. Nije to problem od juče ali nije ni problem koji se ostavlja za sutra. Voda je uvek na prvom mestu a samo kod nas ona nije prioritet. To moramo hitno menjati. Zato što nam ništa nije preče od reke zato i pokrećemo inicijativu za izgradnju fekalnog kolektora u Turici kao prvi korak u normalizaciji odnosa Užičani-Đetinja” navodi se u saopštenju Udruženja građana Užička odbrambena liga.


– “Imali smo tri velika uginuća ribe. Dva su se desila u gradu, a jedno u Turici. Nikada nismo dobili odgovore od nadležnih službi ko je kriv za te havarije.” rekao je Ivan Bakić predsednik Udruženja Alasi sa Đetinje i posebno naglasio nužnost izgradnje fekalnog kolektora koji bi sprečio dalje narušavanje eko sistema.
Audio-Ivan Bakić


Radomir Đerić je na osnovu 40. godina iskustva na poslovima očuvanja ribljeg fonda izjavio da su Đetinju tokom njegovog radnog veka pogađale katastrofe, ali da je reka uvek nalazila način da se povrati.
– “Mene je strah kao građanina i kao lice koje se stara o ribljem fondu da li će kroz Turicu proticati Volujački potok posle izgradnje nove Hidrocentrale” i postavio pitanje nadležnim organima da li je važnija životna sredina ili proizvodnja električne energije. 
Radomir Đerić- Audio


– “Prošle godine smo radil akciju čišćenja gde smo zatekli veliki broj otpadaka. Osećaju se fekalije pogotovu kada je mali vodostaj reke” rekao je Stefan Jovanović, član Udruženja Alasi sa Đetinje.
Stefan Jovanović – Audio


– “Pecao sam svuda po svetu i baš na malo mesta imamo priliku da u centru grada pecamo plemenite vrste riba poput potočne pastrmke, lipljana i mladice.”  rekao je Ivan Filipović, član Udruženja Alasi sa Đetinje.
Ivan Filipović – Audio


– “Izgradnja fekalnog kolektora bi koštala oko 18 miliona dinara i time bi se rešio problem fekalne kanalizacije u Turici” rekao je Predrag Nerić ispred Užičke odbrambene lige i još jednom iskoristio trenutak da pozove sve građane na skup koji će se održati u petak ispred Mesne zajednica Turica.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
23.5 ° C
24.5 °
23.2 °
50 %
2.1kmh
40 %
Sre
23 °
Čet
24 °
Pet
26 °
Sub
24 °
Ned
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

254 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime