- REKLAMA -
6 C
Užice
Početna Srbija i region Građani će dobiti poziv, revakcinu primaju na istom punktu tri nedelje posle...

Građani će dobiti poziv, revakcinu primaju na istom punktu tri nedelje posle prve doze

Princip prijavljivanja za vakcinaciju preko e-Uprave omogućio je da prioritetne grupe, pre svega zdravstveni radnici i najstariji sugrađani, prvi stignu do vakcine, rekao je za RTS direktor Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Mihailo Jovanović.

- REKLAMA -

U Srbiji je do sada više od 508.000 građana primilo prvu dozu vakcine dok je 19.000 i revakcinisamo. Blizu milion građana izrazilo je želju da se vakciniše, rekao je Mihailo Jovanović.

Osim preko e-Uprave, građani se za vakcinaciju prijavljuju i na broj 0800 222 334, a lokalne samouprave takođe imaju brojeve telefona za prijavljivanje.

“Princip prijavljivanja preko e-Uprave omogućio nam je da upravo najstariji građani i zdravstveni radnici stignu prvi do vakcine”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima građani su poslušali savete i najveći broj se izjasnio da bi primio bilo koju vakcinu koju naša Agencija za lekove odobri.

Revakcinacija je ozbiljan logistički posao i poruka građanima je da tačno tri nedelje posle prve doze treba da prime i revakcinu, objasnio je Jovanović. “Dva dana pre toga dobiće i poruku i idu na isto mesto gde su primili prvu dozu.”

On kaže da će se otvoriti i novi punktovi kako na ista mesta ne bi išli i oni koji primaju prvu dozu i oni koji se revakcinišu.

Masovna vakcinacija građana u Srbiji protiv koronavirusa je započela 19. januara, a prethodno su od 24. decembra prethodne godine vakcinu primile prioritetne grupe. U Srbiji su u ovom trenutku građanima na raspolaganju tri vakcine – ruska “sputnjik V”, kineska “Sinofarm” i vakcina američke kompanije “Fajzer” i nemačkog “Bionteka”. Sa obzirom na to da svaka od vakcina zahteva davanje dve doze u različitim razmacima, potrebna je i revakcinacija, koja u Srbiji počinje od 9. februara.

Na respiratorima 17 pacijenata, u bolnicama deset manje nego dan ranije

 

 

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -

Užice
scattered clouds
6 ° C
6 °
6 °
49 %
4.1kmh
40 %
Pon
7 °
Uto
10 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Najčitanije

Slične vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime