- REKLAMA -
1.9 C
Užice
Početna Srbija i region Gradiće Kongresni centar na Zlatiboru

Gradiće Kongresni centar na Zlatiboru

- REKLAMA -

Kongresni centar gradiće Opština Čajetina u srcu planine Zlatibor, nadomak zgrade zlatiborskog Kulturnog centra, u cilju razvoja kongresnog turizma.

Za novo izdanje elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor, direktor Vladimir Živanović je kazao da bi Kongresni centar mogao da doprinese većoj poseti inostranih gostiju i mogućnosti da Zlatibor postane evropski kongresni centar.

  • Biće to multifunkcionalni objekat sa salom za kongrese od 2.000 mesta, kakvu malo ko u Srbiji ima (u Beogradu je Sava centar), sa nizom pratećih sadržaja, sa salama za prijeme, večere, koktele, kao i smeštajnim delom manjeg kapaciteta. Kongresni centar biće na usluzi svim zlatiborskim hotelijerima, a ideja nam je da apliciramo i za organizovanje većih skupova na nivou Evrope, naveo je Živanović.

Gradnju će finansirati Opština Čajetina.


Zlatni grad i golf tereni na području Ribnikog jezera

U toku je izrada master plana uređenja prostora na Ribničkom jezergu gde je planirana i gradnja luksuznog kompleksa Zlatni grad, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović predočivši da je planirano zonalno uređenje s nizom atraktivnih celina, sa luksuznim zdanjima i rezidencijama uglavnom manjeg kapaciteta. Na području Ribničkog jezera izgradiće heliodrom, urediti profesionalne golf terene sa 18 rupa, za međunarodna takmičenja i otvoriti Golf akademiju. Opština Čajetina u saradnji sa Vladom Srbije fazno će graditi 25 novih fudbalskih terena duž trase panoramske gondole iza hotela Tornik ka Ribničkom jezeru.

U godini proslave 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je napomenuo da Zlatibor i opština Čajetina zasnivaju razvoj na sportsko-rekreativnom turizmu i da lokalna samouprava puni oko 80 odsto budžeta zahvaljujući turizmu.

  • Turizam, u kombinaciji sa poljoprivredom i prozvodnjom zdrave hrane, postao je komparativna prednost Srbije i zato će opština Čajetina sve svoje kapacitete i energiju ulagati upravo u ove oblasti, najavio je predsednik Opštine Čajetina.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
1.9 ° C
1.9 °
1.9 °
84 %
1.4kmh
90 %
Uto
2 °
Sre
4 °
Čet
3 °
Pet
3 °
Sub
2 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime