- REKLAMA -
14.8 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Grad Užice: Za Centar za Vantelesnu oplodnju 20 miliona dinara

Grad Užice: Za Centar za Vantelesnu oplodnju 20 miliona dinara

- REKLAMA -

Sredstva u iznosu od 19 miliona 738 hiljada dinara za otvaranje Centra za pružanje usluga vantelesne oplodnje u užičkoj Opštoj bolnici dobio je Grad Užice na Javnom pozivu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, potvrdio je za Radio Lunu zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović.

On je naveo da je grad za tu namenu budžetom opredelio sredstva u iznosu od 13 miliona dinara i da je sledeći korak raspisivanje nabavke za neophodnu opremu, ali da je rad na formiranju tog Centra ozbiljan i kompleksan posao.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić je navela da je država izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti 52 lokalne samouprave koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji.

Najviše sredstava, 20 miliona dinara, opredeljeno je za opštinu Crna Trava, gde će biti dovršena zgrada sa stanovima namenjenim mladim bračnim parovima.

Prošle godine u ovoj opštini rođeno je samo četvoro dece. Ovim sredstvima će biti obezbeđen krov nad glavom za više od 25 mladih bračnih parova, istakla je Kisić.

Ministarka je napomenula da bi sve aktivnosti trebalo da budu sprovedene do kraja godine i najavila da će posetiti svaku od lokalnih samouprava kako bi se uverila u to kako se realizuju projekti i kako bi se videlo na koji način lokalne samouprave, kao i država, brinu o porodici i deci.

Ova bespovratna sredstva namenjena su za projekte od značaja za demografski razvoj jedinica lokalne samouprave sa ciljem poboljšanja demografskih parametara, a predloženi projekti su raznovrsni – od izgradnje i sanacije vrtića, izgradnje sportskih terena, do nabavke sanitetskog vozila za prevoz novorođenčadi.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
few clouds
14.8 ° C
14.8 °
14.8 °
92 %
1.5kmh
16 %
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
26 °
Čet
24 °
Pet
23 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime