- REKLAMA -
14 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Grad Užice iz budžeta pomaže Zdravstveni centar sa pola miliona dinara

Grad Užice iz budžeta pomaže Zdravstveni centar sa pola miliona dinara

- REKLAMA -

Gradsko veće odlučilo je da se iz budžeta isplate novčana sredstva Zdravstvenom centru Užice za nabavku neophodnih sredstava koja su im potrebna za rad u uslovima vanrednog stanja. Ovu finansijsku pomoć grada Užica, Zdravstveni centar će upotrebiti za nabavku jednog aspiratora, četiri inhalatora i četiri pulsna oksimetra, 10 dozera za tečni sapun, kao i kupovinu 100 kompleta posteljine. Okvirna vrednost nabavke svih ovih stvari je oko pola miliona dinara.
Donesena je odluka da užički Vrtić, za vreme trajanja vanrednog stanja, ne naplaćuje od roditelja svoje usluge i, istovremeno, upućena preporuka privatnom vrtiću da postupi identično.

Grad je doneo odluku da će izdvojiti taj novac. U svakodnevnom smo kontaktu sa rukovodstvom bolnice, stojimo im na raspolaganju za sve opravdane zahteve, i njima i Domu zdravlja. U poziciji smo, kao i država, da imamo dovoljno novca, ukoliko ova epidemija ne bude trajala previše dugo, da izađemo na najbolji mogući način iz nje i da pomognemo javnom sektoru i naravno koliko budemo mogli i svim drugima koji budu tražili pomoć“ -naveo je Petković.

Na sednici Štaba za vanredne situacije predstavnici MUP-a, zdravstva, Crvenog krsta, javnih preduzeća izvestili su prisutne da je stanje u gradu pod kontrolom, da građani nemaju razloga za brigu i da imamo kapacitet da dočekamo ove teže dane na najbolji način.

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
clear sky
14 ° C
14 °
14 °
58 %
0.5kmh
0 %
Pon
14 °
Uto
26 °
Sre
21 °
Čet
18 °
Pet
18 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime