- REKLAMA -
3.5 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Grad Užice: Donacija vozila Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama...

Grad Užice: Donacija vozila Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

- REKLAMA -

Za prevoz korisnika Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju nabavljeno je novo vozilo koje će olakšati vožnju jedanaestoro dece koja koriste ovaj Dnevni boravak. Za ovu namenu iz budžeta grada opredeljeno je 7,8 miliona dinara.

Foto: M. H.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je čestitala međunarodni dan osoba sa invaliditetom svim užičkim Udruženjima i navela da će grad nastaviti sa aktivnostima koje se tiču unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, što će doveti do cilja, a to je grad bez barijera i društvo u kome će svi imati jednake šanse za razvoj i za ostvarenje svojih ciljeva.

Grad Užice svakodnevno radi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i povećanja pristupačnosti. Grad je iz budžeta izdvojio sredstva u iznosu od 7,8 miliona dinara za nabavku ovog kombi vozila koje je neophodno za prevoz 11 dece koliko ih koristi usluge Dnevnog boravka. Grad planira da Gradskom centru nabavi još jedno putničko vozilo i sa tim ćemo njihovo funkcionisanje još više unaprediti, rekla je gradonačelnica.

Foto: M. H.

Ona je podsetila da je Grad Užice nedavno dobio nagradu zaštitnika građana za unapređenje pristupačnosti u vozilima javnog prevoza kao i podršku Stalne konferencije gradova i opština Evropske unije za uspostavljanje jedne nove usluge, a to je Dnevni boravak za odrasle sa smetnjama u razvoju.

Foto: M. H.

Istakavši kvalitetnu saradnju sa gradskim udruženjima osoba sa invaliditetom, član Gradskog veća Slobodan Grbić je naveo da se u prethodnom periodu dosta radilo na unapređenju uslova za njihov kvalitetniji život i da će se u skladu sa inicijativama udruženja i mogućnostima grada nastaviti sa rešavanjem preostalih problema.

Foto: M. H.

Parkiranje na tuđem mestu čest problem(AUDIO)

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
clear sky
3.5 ° C
3.5 °
3.5 °
80 %
1.3kmh
8 %
Sre
4 °
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
14 °
Ned
14 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime