- REKLAMA -
2 C
Užice
Početna Slobodno vreme Godišnja izložba radova učenika Umetničke škole u Užicu

Godišnja izložba radova učenika Umetničke škole u Užicu

- REKLAMA -

Izložba je postala tradicija škole i njome se, iz godine u godinu, javnosti nudi  uvid u napredak, stvaralaštvo i kreativnost učenika    

Tekst i foto: N.Kovačević

Učenici Umetničke škole u Užicu predstavili su se, na godišnjoj izložbi, najuspešnijim radovima koji se mogu pogledati do 25.aprila u Gradskom kulturnom centru.

Na izložbi, kojom škola obeležava 17 godina od osnivanja, budući tehničari dizjana grafike, tehničari dizajna tekstila, likovni tehničari, konzervatori kulturnih dobara, grnčari umetničke keramike i drvorezbari, izložili su grafike, crteže, slike u raznim tehnikama, skulpture, plakate, umetničku keramiku i radove u drvorezu.

Izložba radova, nastalih tokom redovne nastave, postala tradicija škole i njome se, iz godine u godinu, javnosti nudi uvid u napredak, stvaralaštvo i kreativnost učenika.    

Direktorka Sofija Bunardžić je podsetila na to da je škola omogućila generacijama učenika da steknu znanja i veštine za nastavak obrazovanja na umetničkim i drugim fakultetima u zemlji i inostranstvu, kao i da se osposobe za samostalni rad.

– Neki od bivših učenika su završili studije i sada su profesori u našoj školi. Ima i onih koji su nastavili usavršavanje i na univerzitetima u inostranstvu, a mnogi su postali priznati umetnici“, istakla je Sofija Bunardžić, direktorka škole koju pohađa 115 učenika.   

Među bivšim učenicima su i oni koji su, kako je dodala, odlučili da svoje znanje primene odmah u praksi i otvorili su svoje umetničke radionicame ili rade u drugim radionicama i ateljeima.  

 Uskoro u svom prostoru  

Od osnivanja, Umetnička škola je jedina škola u Užicu koja nema sopstveni prostor. Najpre je koristila deo zgrade Doma „Petar Radovanović“, a sada koristi deo prostora u objektu užičkog Crvenog krsta. Međutim, najavljuje direktorka, taj problem uskoro bi trebalo da bude rešen. „Nadam se da ćemo 18. rođendan dočekati u novom prostoru koji će biti naš i to zahvaljujući lokalnoj samoupravi, koja se trudi da nam pomogne i ovih dana se rešava to pitanje“, rekla je Sofija Bunardžić. 

Tekst i foto: N.Kovačević

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
2 ° C
2 °
2 °
96 %
1.1kmh
100 %
Sre
3 °
Čet
3 °
Pet
8 °
Sub
9 °
Ned
5 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

249 komentari

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime