- REKLAMA -
11.1 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Bajina Bašta, Požega, Kosjerić, Arilje Glišić: SNS ima apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću

Glišić: SNS ima apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je da je ta partija na lokalnim izborima u Zaječaru osvojila 47 odsto glasova, a u Kosjeriću 67,23 odsto. Dodaje da je sigurno da će SNS u tim mestima imati apsolutnu većinu i da neće žuriti sa konstituisanjem skupštine. U Preševu su naprednjaci osvojili oko šest odsto glasova, kaže Glišić.

- REKLAMA -

Juče su u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu održani lokalni izbori, na kojima su građani birali odbornike gradskog, odnosno opštinskih skupština.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić rekao je na konferenciji za medije da je izlaznost u Kosjeriću 72,91 odsto, te da je SNS osvojio dvostruko više glasova nego pre četiri godine – 67,23 odsto.

“U poređenju sa prošlim izborima kada je imala 32 odsto, jasno je koliko je naša lista zadobila više poverenja, i procentualno i u apsolutnim glasovima”, rekao je Glišić tokom obraćanja medijima u sedištu partije.

Kada je reč o izlaznosti u Gradu Zaječaru, ona je tačno 50 odsto, naveo je Glišić.

Prema njegovim rečima, SNS je u tom gradu osvojio 47 odsto glasova.

“Ostalo još 15 od 69 biračkih mesta da se prebroji, izlaznost je tačno 50 odsto, neuporedivo više nego na prethodnim izborima, na poslednjim parlamentarnim izborima bila je 39,53 odsto. Blizu smo 47 odsto što je za 50 odsto više i procentualno i u brojevima glasova, pre četiri godine imali smo 30,81 odsto”, naveo je Glišić.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a dodao je da je ta partija na izborima u Preševu osvojila oko šest odsto glasova.

“Trenutno imamo 1.204 osvojena glasa što je za 252 glasa više u odnosu na prethodne izbore u Preševu, 952 smo imali pre četiri godine. Očekujemo rezultate sa još nekoliko biračkih mesta, borimo se za treći mandat, dva imamo sigurno, postoji verovatnoća da osvojimo i taj treći”, naveo je Glišić.

Čestitao je svim učesnicima izbora, dodajući da je “jasno da će SNS imati apsolutnu većinu i u Zaječaru i u Kosjeriću”.

“Nećemo žuriti sa konstituisanjem skupštine, želimo da analiziramo svako biračko mesto, da sagledamo gde smo dobro radili, gde smo mogli bolje, želimo da gledamo u budućnost i nastavimo politiku razvoja i napretka Srbije, i Kosjerića, Zaječara i Preševa ako budemo deo vlasti sa albanskim strankama”, napomenuo je Glišić.

SNS će se, kako je obećao, truditi da u naredne četiri godine i opravda i plan i program, ali i poverenje građana.

Pravo glasa na izborima u Kosjeriću imalo je 9.322 birača, u Zaječaru 50.741, a u Preševu oko 42.000 građana.

- Advertisement -
IZVORRTS
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
11.1 ° C
11.1 °
11 °
43 %
2.6kmh
75 %
Pet
12 °
Sub
14 °
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
12 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime