- REKLAMA -
23.2 C
Užice
Početna Srbija i region Gašić sa predstavnicima lokalne samouprave Priboj o ubistvu

Gašić sa predstavnicima lokalne samouprave Priboj o ubistvu

Gašić se sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave opštine Priboj, kako bi se smanjile tenzije u tom gradu posle ubistva mladića Ervina Ć, koga je u petak usmrtio pripadnik policije Igor A.

- REKLAMA -

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić u poseti je Priboju kako bi razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, političkim strankama, odborničkim grupama i sa dva državna sektetara o aktuelnoj situaciji u pribojskoj opštini posle nedavnog ubistva.

Mladić nakon tuče preminuo u Priboju

Uz napomenu da je poražavajuće što je ubistvo počinio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je nakon sastanka sa čelnicima lokalne samouprave u Priboju da zločin nije verski izazvan.

Ovo nema političku konotaciju, nema versku konotaciju, već je jedan nemili događaj koji je rezultirao odlaskom jednog mladog i dobrog čoveka, nažalost. Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve radnje i sve mere koje su potrebne da izvršilac bude priveden pravdi, rekao je Gašić podsetivši da su uhapšeni pomagači lica koje je izvršilo ubistvo.

Gašića je dočekao predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović i narodni poslanik Krsto Janjušević državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prof. dr Rejhan Kurtović državni sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i potpredsednik SPP istakao je da se u Priboju u ovom trenutku podjednako teško osećaju pripadnici bošnjačkog i srpskog naroda i da niko ne želi da ovaj nemili događaj naruši dobre međunacionalne odnose između Srba i Bošnjaka na ovim prostorima.

  • Danas su predstavnici političkih stranaka u Priboju pokazali visok nivo svesti i su spremni da daju doprinos u smirivanju situacije. Složni su u tome da treba da se osude i kazne svi izgredi i negativne stvari koje su se dešavale i koje se na žalost i dalje dešavaju. Dolazak ministar Gašića sa celim policijskim vrhom, od direktora policije, do načelnika UKP – a i načelnika PU Prijepolje ohrabruje, kao i stavljanje svih policijskih kapaciteta na raspolaganje u rasvetljivanju ovog krivičnog dela i hapšenju ubice. Želimo da poručimo da zločin nema svoju naciju, veru kao i ne treba generalizovati stvari i podvoditi celokupnu policiju pod ovaj negativni događaj, poručio je Kurtović, a prenela agencija RINA.

Predsednik Opštinskog odbora Sandžačko demokratske partije u Priboju dr Jasminko Toskić složio se da je zajednički zaključak sastanka da ovaj tragični događaj, surovo ubistvo, nije bilo etnički motivisano.

– Sa tim smo svi saglasni  kao i dobar deo građana Priboja sa kojima sam ja bio u kontaktu. Ono što nam je ministar Gašić danas prezentovao da je MUP angažovao sve jedinice za pronalazak počinioca i rasvetljavanju kompletnog dela. Nadamo se skorom razrešenju. Ono što smo mi u Sandžačko demokratskoj partije u Priboju tražili jeste da se pojača prisustvo Bošnjaka u organima MUP-a čisto radi pojačanja osećaja sigurnosti u Priboju, kazao je dr Toskić.

Ministar Gašić: Policija radi sve kako bi uhvatila osumnjičenog za teško ubistvo u Priboju

Podsetimo, povodom smrti Ervina Ćelahmetovića, predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović doneo je Odluku o proglašenju Dana žalosti za utorak, 23. maj.

- Advertisement -
- REKLAMA -
Užice
overcast clouds
23.2 ° C
23.2 °
23.2 °
76 %
1.9kmh
100 %
Ned
25 °
Pon
24 °
Uto
27 °
Sre
28 °
Čet
28 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime