- REKLAMA -
3.9 C
Užice
Početna Zlatiborski okrug Užice Galerija Reflektor počinje petu izlagačku sezonu izložbom “Deep Dream” Lidije Marinkov Pavlović

Galerija Reflektor počinje petu izlagačku sezonu izložbom “Deep Dream” Lidije Marinkov Pavlović

- REKLAMA -

“Deep Dream” je naziv serije slika kroz koju umetnica propituje savremeni trenutak. Sa naročitim akcentom na cenzuru i autocenzuru, ova izložba mapira savremenu političnost i poetičnost. Simplifikacijom podela na nas i njih, zamenom fikcije i fakcije, sfere predstave i sfere iskustva, gubitkom sivih tonova koji nam daju kompletnu sliku, preuzimamo radikalne pozicije u kojima smo izjednačeni i kada među nama postoje civilizacijske razlike. Lidija Marinkov Pavlović sociološkim instiktom kroz svoje slikarstvo nameće upitanost kod posmatrača, potrebu da traga za suštinom, istinom i slobodom, ostvaljajući prostora za nove utopije.

Lidija Marinkov Pavlović je rođena 1972. u Zrenjaninu, Srbija. Doktorirala je 2019. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagala na više od 20 samostalnih (Beograd, Novi Sad, Banjaluka, Kragujevac, Smederevo…) i na preko 100 kolektivnih  izložbi u Srbiji i inostranstvu.Više puta je nagrađivana za radove iz oblasti slikarstva i proširenih medija. Zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju vanredne profesorke na Katedri za Slikarstvo. Članica je SULUV-a i ULUS-a.

Izložba će biti otvorena u subotu u 13 časova uz poštovanje svih epidemioloških mera, osim u slučaju promene važećih preporuka u cilju suzbijanja pandemije, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

 

- Advertisement -
- REKLAMA -

Užice
broken clouds
3.9 ° C
4 °
3.9 °
93 %
1.5kmh
75 %
Uto
12 °
Sre
14 °
Čet
17 °
Pet
11 °
Sub
13 °

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Dijalog

Poslednje vesti

- REKLAMA -

Postavite komentar

Unesite Vaš komentar!
molimo Vas unesite Vaše ime